Foto: Huffington Post Foto: Huffington Post

Guiden till Uppsalas bästa yogaställen

I ett samhälle som snurrar allt fortare är det viktigt att ta hand om både kropp och själ. Genom yoga hittar många balans, styrka och fokus i nuet, något som är viktigt oavsett ålder och sysselsättning. Yogan har en mängd olika former som passar olika behov, från mer dynamiska och utmanande varianter som till exempel Bikramyoga eller ashtanga, till medicinsk yoga för den som har begränsad rörlighet. Här guidar vi till Uppsalas bästa yogaställen där du kan hitta ditt inre lugn.

Innehållsförteckning
 1. Yoga i Uppsala
  1. Yogahuset – Öppet 365 dagar per år
  2. Ashtanga Yoga – Yoga för alla
  3. Hot Yoga Uppsala – 31- till 40-gradig värme
  4. Uppsala Yogaskola – Yoga dig frisk
  5. Winwin Yoga – På vacker innergård mitt i City
  6. Yogama – Familjevänlig yoga
  7. Sarva Yoga – Små klasser
  8. ShenDao Hälsocenter – Brett hälsocenter

Yoga i Uppsala

Yogahuset

Hemsida

Öppet 365 dagar per år

Stor yogastudio i närheten av Resecentrum där du som är medlem har tillträde att utöva yoga från 06-22 årets alla dagar. Här kan du träna både på egen hand eller gå någon av ställets alla klasser. Du hittar också inspirerande workshops där du kan lära dig yogan på ett djupare plan.

 • Typ av yoga: Flera typer av yoga, allt från stillasittande yoga till yoga workout med fokus på styrka

Ashtanga Yoga

Yoga för alla

Någonstans måste man börja. Hit kan du som är nybörjare komma och sakta vänja dig vid ett brett utbud av yogaformer där ett stort fokus ligger på Ashtangayoga. Med mottot "Yoga ska vara för alla" kan även du som gravid eller har bebis hitta klasser.

 • Typ av yoga: ca 18 olika yogaformer erbjuds

Hot Yoga Uppsala

31- till 40-gradig värme

Här erbjuds en utmaning för dig som vill testa yoga i höga temperaturer. Flera olika klasser finns på temat värme, men varför inte prova 90 minuter Bikramyoga i 40 gradig studio? En längre tids utövande av denna yogaform hjälper kroppen att bli av med långvarig smärta och kroniska besvär. Dessutom blir du smidig och stark.

 • Typ av yoga: Flera yogaformer som poweryoga, yinyoga, vinyasa med flera, alla i 31-40 grader.

Uppsala Yogaskola

Hemsida

Yoga dig frisk

Genom Satyananda, som är en sammansättning av flera yogaformer, utvecklas hälsa, sinnesfrid, inspiration och livsglädje för utövaren. Här hittar du också klassisk yoga och speciellt framtagen yoga för olika smärttillstånd och sjukdomar som till exempel cancer.

 • Typ av yoga: Klassisk yoga, Satyananda och flera yogaklasser utvecklade för att motverka smärta och sjukdom

Winwin Yoga

Hemsida

På vacker innergård mitt i City

Här hittar du klasser som passar de flesta, både nybörjare och vana yogautövare. Utöver flera kända yogaformer finns här också nära besläktade sådana såsom pilates, qigong, taiji, meditation och dansgympa för seniorer. Winwin Yoga använder sig inte av medlemsavgifter eller bindningstider utan hit kommer du precis som du vill för enkelhetens skull.

 • Typ av yoga: Vinyasa, mjukyoga, senioryoga, ashtanga

Yogama

Familjevänlig yoga

Mestadels håller Marika till i Ekeby Bruk, där hon erbjuder yogaklasser för enskilda personer samt för barnfamiljer och ungdomar. Utöver detta har hon även företagsyoga.

 • Typ av yoga: Ashtanga, vinyasa flow, barn- och familjeyoga, ungdomsyoga, sagoyoga

Sarva Yoga

Små klasser

På Sarva Yoga har man valt att inte ha fler än 12 utövare på varje klass för att alla ska kunna få tid till den utvecklig de behöver med hjälp av ställets erfarna yogalärare. Var än i livet eller yogaläran du befinner dig så finns en klass för alla.

 • Typ av yoga: Hatha-, yin-, mjuk-, restorative och gravidyoga

ShenDao Hälsocenter

Hemsida

Brett hälsocenter

ShenDao erbjuder behandlingar och kurser för ökad självkännedom och hälsa genom flera typer av yogaformer. Vissa av dem innehåller redskap som till exempel akupunktur och varma stenar. I ShenDaos butik finns flera bra yogaprodukter såsom mattor, kläder och musik.

 • Typ av yoga: Hatha, yin, kundalini och Qiyoga

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;