Inför bröllopet – så fixar du en stilfull möhippa i Uppsala

Inför bröllopet – så fixar du en stilfull möhippa i Uppsala

Dags för möhippa? Det krävs en hel del planering, engagemang och research för att få till den där dagen som den blivande bruden väntar på med både spänning - och kanske även fasar inför. Gillar hon fartfyllda aktiviteter eller vill hon hellre ta det lugnt och mysa? Kanske få en dag på spa, prova choklad eller köra en femkamp utomhus? Oavsett vad den blivande bruden uppskattar och vad ni planerar att göra så har vi bra tips på en oförglömlig möhippa i Uppsala!

Innehållsförteckning
 1. Tips för en lyckad möhippa i Uppsala
  1. ZoUL Fish Spa – "Som att doppa fötterna i champagne"
  2. GO Adventure – Äventyrsbana
  3. Kroksta Gård – Övernattning på mysig lantgård
  4. Agersta Islandshästcenter – Rida på islandshästar
  5. Glashyttan Ulven – Glasblåsning
  6. Rörken Gokart – Fartfyllt med gokart och bumperball
  7. Fyrishov – Relax och present till bruden
  8. Chocolat – Chokladprovning
  9. Uppsala Danscenter – Dansnummer på bröllopsfetsen?
  10. Edbergs Rederi – Bastu- och badflotte
  11. Oui, Chef – Laga mat tillsammans
  12. Linab – Lyxåk genom stan
  13. Övriga tips

Tips för en lyckad möhippa i Uppsala

ZoUL Fish Spa

"Som att doppa fötterna i champagne"

Här kan ni låta fötterna bli omhändertagna av små Garra rufa-fiskar, som tacksamt avlägsnar överflödig hud och efterlämnar en len känsla. Mys tillsammans i den thaiinspirerade lokalen med ett glas bubbel och tilltugg. Kanske får bruden en extra massagebehandling eller naglarna fixade medan ni andra lär känna varandra.

GO Adventure

Hemsida

Äventyrsbana

Hur tuffa är ni? Här utlovas mycket skratt, lagom utmanande moment och pirr i benen på höghöjdsbanan i Fjällnora. Vill man hellre stanna på marken så finns femkamp av olika slag samt kanotfärd, flottebygge och andra naturnära aktiviteter.

Kroksta Gård

Övernattning på mysig lantgård

Föredrar ni ett lugnare tempo på möhippan? På Kroksta Gård får ni en skön och avslappnad vistelse tillsammans. Här kan ni laga mat, bada badtunna, boka in vin- och ostprovning och rå om varandra och den blivande bruden. I närheten finns både glasblåsning och ridning på islandshästar.

Agersta Islandshästcenter

Hemsida

Rida på islandshästar

Gillar den blivande bruden hästar, eller är det kanske just precis det hon inte gör? Boka en turridning för hela gruppen på islandshästar på vackra Agersta Gård. Vid de längre ridturerna ingår även picknick. I närheten finns flera andra aktiviteter såsom Glashyttan Ulven och Kroksta Gård.

Glashyttan Ulven

Hemsida

Glasblåsning

Vid Ulva Kvarn strax utanför Uppsala ligger Glashyttan Ulven. Här kan ni ta del av glasets historia och låta bruden få blåsa sina egna personliga glas att ha på bröllopsfesten. Ett minne att spara för resten av livet. Passa på att ha picknick i grönområdena intill och kanske övernatta på Kroksta Gård.

Rörken Gokart

Hemsida

Fartfyllt med gokart och bumperball

Förutom en fartfylld tävling på gokartbanan (där ni förhoppningsvis låter bruden vinna) så kan ni här också testa det roliga spelet bumperball, där ni tacklas i stora uppblåsbara bollar. En aktivitet som funkar både utomhus och inomhus och som är garanterat skrattframkallande. Här finns också andra roliga aktiviteter att hitta på.

Fyrishov

Hemsida

Relax och present till bruden

På Fyrishov relaxavdelning kan ni välja mellan två olika möhippepaket där present till bruden, bubbelbad, bastu och sköna vilstolar ingår. Väljer ni pluspaketet serveras ni även bubbel och snittar. Möjlighet till massage finns, och känner ni er på humör så kanske äventyrsbadet med vattenrutschkanor och undervattensströmmar kan locka.

Chocolat

Hemsida

Chokladprovning

På Chocolat erbjuds flera typer av provningar; champagne-, lakrits-, öl- och whiskeyprovning för att nämna några, men kanske är det ändå chokladprovningen som är mest uppskattad. Alla provningar leds av experter på området. Stället ligger i främre Boländerna och passar bra om man vill kombinera med aktiviteter nära city.

Uppsala Danscenter

Hemsida

Dansnummer på bröllopsfetsen?

Vill ni göra ett alldeles eget dansnummer att överraska gästerna med på bröllopsfesten, eller vill ni bara ha en kul stund på möhippan? Nere i källaren på St:Persgallerian mitt i city erbjuds flera olika danser för möhippor, och de hjälper till med att skräddarsy eventet så att det passar just er.

Edbergs Rederi

Hemsida

Bastu- och badflotte

På en egen bastu eller badflotte, som ni får levererad där ni vill ha den, får ni en härlig stund vid vattnet. Ombord på flottarna kan ni också grilla. Har ni en gräsplätt i närheten så lånar rederiet gärna ut något av sina utomhusspel.

Oui, Chef

Laga mat tillsammans

Har ni inte hunnit lära känna varandra tidigare under dagen så kommer ni garanterat att göra det nu. Här delas ni in i lag och får laga mat med fina råvaror och hjälp av erfaren kock. Samarbete och känsla för smaksättning krävs. När ni är klara avslutar ni med trerättersmiddag. Om ni vill kan ni sedan fortsätta kvällen i ställets bar.

Linab

Hemsida

Lyxåk genom stan

Vill ni hämta den blivande bruden med stil på morgonen eller ta en åktur på stan innan ni avslutar kvällen med nattklubb? Varför inte boka en limousin och en alldeles egen kostymklädd chaufför? Bruden (och ni andra) kommer garanterat att känna sig som en stjärna när ni glider fram på gatorna.

Övriga tips

Passa på att titta vad som händer i stan just när ni har planerat er möhippa. Kanske pågår det ett cykellopp eller annan aktivitet som ni kan inkludera som ett roligt och utmanande moment för bruden. 

Parkerna runtom i Uppsala är många och erbjuder ett trevligt och enkelt sätt att ha picknick. 

Låt alla vänner ta med en liten present till bruden som kännetecknar just deras relation. Sedan kan bruden gissa från vem varje present är. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta