Ny vinbar öppnar på Djurgården – spontandans och förfestvibb med akter som Kornél Kovács och MOLØ

Imorgon, fredag 11 november, är det premiär för Konsthallen på Djurgården, mitt emot entrén till Gröna Lund. Det är en mångsidig plats som huserar både konstutställning och frukostbageri, men även skaldjursbistro och vinbar. Vinbaren kommer varje fredag och lördag förvandlas till en vibbig bar som bjuder upp till fest och spontansdans.

– Äntligen en ny levande lokal på en ny plats du inte hängt hela livet på. Det känns superkul att få förtroendet att styra över musiken, säger Harald Björk som här arbetar som musikkommunikatör under ledning av hotell- och nöjeslegendaren Ingmari Pagenkemper

Harald Björk, som själv är musikproducent, berättar att det kommer att bli mycket elektronisk musik men att genre inte är det viktiga.

– Vi kommer att ha intressanta och riktigt duktiga selectors som har talang för att göra musikaliska utflykter från förrätt till spontandans. Att många bokningar är stora internationella namn inom elektronisk musik faller sig rätt naturligt med tanke på min bakgrund, säger han.

Han beskriver Konsthallen som "ett nytt härligt vardagsrum för oss som gillar att käka gott, dricka gott, uppleva och lyssna gott", och att stället passar lika bra för en solokväll eller lyssningssession, som för en dejt eller förfest.

– Vi kör till 23 och då går fortfarande båt både till Slussen och Nybroplan beroende på om man ska hem, till söder eller Stureplan. Annars kostar en taxi typ 90 kronor, säger Harald Björk.

Berätta om premiärhelgen!
– På fredag kommer ingen mindre än albumaktuella Barnhus-favoriten Kornél Kovács och firar födelsedag med sina vänner. Det blir lite roliga överraskningar och Koko blir knappast ensam bakom spelarna. På lördagen tar superduon Carli Löf och Måns Glaeser över båset, säger Harald Björk.

Och kan du droppa några kommande datum?
– 18/11 Yourhighness, 19/11 MOLØ och 25/11 Pedrodollar (Studio Barnhus). Och den 26/11 har mitt skivbolag Kranglan Broadcast releasefest för min remix-EP "Drifting", med Ada från Tyskland.

Hur ska du motivera folk att ta sig ut på Djurgården?
– Att gå ut på Djurgården är som att vara utomlands fast mitt i stan, säger Harald Björk.

Här kan du följa Konsthallen på Instagram.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar