Nu är ju Salanderfilmerna inget för mig. Jag läste böckerna och hade trevligt men när pressen basunerade ut att Mikael Blomqvist skulle spelas av Mikael Nyqvist så bestämde jag mig för att inte kolla på skiten. Mikael Nyqvist?!?! Men KOM IGEN?! Hur fan tänkte man där? Skitsamma... Det var inte det inlägget skulle handla om...

SvD´s Sam Sundberg skriver en artikel om "Datorn sabbar pusslet Salander". I den ordbajsar han fritt och väldigt okunnigt om att karaktären Salander använder en Mac. Detta anser sig Sundberg vara felaktigt. "Hackar" gör man tydligen inte på en Mac.

Host... Sundberg. Detta blir ju jobbigt pinsamt för dig men... JO! I högsta grad. Inte för att en riktigt hacker är så väldigt plattformsberoende. Man använder de verktyg som är bäst för uppgiften typ. Att de filmat hennes "hackande" väldigt simpelt beror på att de som gör filmen antagligen är idioter.

Jag känner några väldigt duktiga hackers. En av de få som jag träffat IRL springer alltid omkring med en Mac under armen. Med tanke på hur Mac OS X är uppbyggt är det operativsystemet alldeles lysande att använda. Jag vill till och med gå så långt att säga att många hackers dessutom föredrar en Mac. Bakom det där slimmade, enkla operativsystemet för standardanvändaren finns det muskler. Det gäller - som alltid - bara veta vad man håller på med.

Själv har jag gått från Windows till Mac när Vista kom. Kommer inte återvända och retar mig lite att jag inte stack tidigare. Med min Mac kan jag dessutom relativt snabbt skaffa mig tillgång till låsta trådlösa nätverk. Något som jag tyckte var skitjobbigt med en Windowsbaserad maskin. Jag har alltid betraktat mig som en avancerad datoranvändare och gissa om det var surt att bita i äpplet när jag upptäckte att Mac slog Microsofts alla prylar på käften.

SvD borde fan kontrollera sina skribenter. Det här var otroligt pinsamt att läsa. Jag stoppar in namnet "Sam Sundberg" under fliken "Fjant" i min hjärna.

SvD -


Skriv en kommentar

first! :P

Pezster 
· Svar till Starke

ÅH NEJ! Ska jag börja stå ut med sånt nu?!?!!?!

Efter ett sånt här inlägg så kunde jag inte låta bli. Men för att krydda lite så....
PC FTW ITS 1337!

Pezster 
· Svar till Starke

Host... om det nu ska bli den här jargongen härinne så rekommenderar jag www.urbandictionary.com/ för alla som inte fattar ett jota. :D

Starke 1!

Men för hackande finns det ju mest för Linuxbaserade operativ...

För att lägga in en lite mer matnyttig kommentar och bryta någonting som kan bidra till ett nytt fragbite forum. (vilket's forum är #2 i min lista över humorsiter efter aftonbladet.se) så är det tydligen inte en kille som överhuvudtaget har koll på någonting som han har försökt skriva om. Angående Mac så gör lite research ffs och kolla "The Net" med Sandra Bullock som är en film angående ha... Visa hela »

Det är väl klart att du inte håller med Sam Sundberg i denna fråga då du själv har gått och pröjsat Apple-skatten. Den hacking som jag förmodar förekommer i filmen har inte någon som helst anknytning till MAC.

Pezster 
· Svar till Robert

Jag känner rätt vassa snubbar och samtliga har dragit till Mac. Som sagt... Hacking är fan aldrig knutet till ett operativsystem. Usch vad dumt. Skärp dig.

Jag ska inte ge mig in i den tekniska diskussionen, jag kan helt enkelt inte tillräckligt mycket för att kunna gå vinnande ur en sån. Men, jag använder en MacBook och kan aldrig se mig själv gå tillbaks till PC igen, så mycket kan jag säga. Sen så är det bara...imponerande att Sundberg lyckas haka upp sig på en sådan trivial, och felaktig, grej och förvandla det till en hel krönika. Idiotiskt, dumt, pinsamt, men li... Visa hela »

Måste kommentera, snacka om att det är enkelt hacka Mac och att de riktiga hackersen gör det. Tss, detär ju för enkeltoch framförallt ointresant eftersom detär få användare och Mac inte används där det är intressant att hacka. Sen kan man ju undra vadni menarmed hack... Känns inte helt kompetent här.

Pezster 
· Svar till Janne

Hacka Mac? är du pantad? Exakt det du säger... känns inte riktigt kompetent här va? Mac som verktyg, inte mål... jisses... ska jag behöva ha ett IQ-filter här eller?
Vänligen öppna inte munnen och uttala dig om saker och ting som du uppenbarligen inte har någon som helst kunskap om.
Du har ägt dig själv hela dagen här i kommentarsfälten.

Tänk jag själv hade Mac i en massa år och gick sen över till PC. Det var en massa tjat på KI att det inte "stämde" överens med PCn. De kunde inte omformatera filer men det gjorde jag till dem så det var ren okunskap och jag gav tyvärr med mig. Men så snyggt jag kunde jobba med den, särskilt i grafik, bilder, till föredrag och vetenskapliga uppsatser. Jag hade alltid snyggast:-).Kan sakna Macen.

Pezster 
· Svar till Monica med c

Jag kan inte återvända till PC. Får allergiska reaktioner. Dessutom har jag inte tålamodet att vänta på den hela tiden...

Personligen gillar jag inte en Mac utan föredrar..vänta vi pratar inte burgare va...?
Hahahaha...
i r 1337 haxxor! omg!!!

"Jag kan inte återvända till PC."
PC behöver ju inte vara synonymt med Windows, finns en hel del linuxvarianter idag som har minimala väntetider.
Med det sagt dock, skulle jag köpa en bärbar idag så skulle MacBook Air vara rätt högt upp på listan över tänkbara modeller.

Pezster 
· Svar till Jay

Märk inte ord nu :)... precis ALLA fattar vad jag menar.
Air är långsam... men snygg.

"fliken "Fjant" i min hjärna."
Den var bra. Jag hade gärna stoppat in han i min flik "inkompetenta" men efter att ha läst kommentarerna på svd (och en del här) så blev det fullt i den digitala skamvrån.
Kan inte för mitt liv förstå varför en del ska öppna luftintaget i ansiktet när det absolut inte finns något annat än luft (vakuum kanske) där bakom.
Nä nu är d... Visa hela »

AH men det är ju lysande!! Stötte på ett URÅLDRIGT mail från dig igår (tror det var från typ 04) där du drog nått som jag såhär i efterhand tyckte var lite roligt, jag kunde dock inte komma på hur jag skulle förmedla detta. Så det är ju lysande att du pratar så glatt om datorer nu :D

Jag får en känsla av att du inte gillade datorer lika mycket på den tiden. Förklaring kan ju v... Visa hela »

"Jag känner rätt vassa snubbar". Oj, nu blir jag imponerad...Precis den dagisattityd man kan förvänta sig av en MAC-tönt som du. Vilka "vassa snubbar" känner du då? Namn tack. Säger du muts, ziplock eller liknande här så blir jag impad eller vänta, det går ju inte för dom använder ju inte mac.

"Med min Mac kan jag dessutom relativt snabbt skaffa mig tillgång till låsta trå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ovetande mupp utan tänder

Jag känner igen en liten patetiskt wannabe på det pubertala humöret som du ligger inne med... Jag känner dessutom igen en looser när jag ser en... hade du haft någon som helst koll hade du inte varit här och bitchat som en liten kärring.
Varför skulle jag i en blogg skriva deras namn för att överbevisa en fullständig liten fjant som du.
Du är inget. Vänj dig vid den tanken.
Fjantar som du skrattar jag så... Visa hela »

Oj här var det fackspråk...
Fast Petzzan du behöver inte skriva "som jag träffat IRL "...man hajar ändå :)
Sorry var bara tvungen att gnälla lite. Tack för en kul blogg!

Ps: Du fick ju rätt angående Rosengård och "Reclaimarna"...:)

Det här var inte kul, men jag förstår att det är på detta sätt du drar folk till dina annonser. Helt ok. Ser nu att du är "Sveriges 7:e största humorbloggare". Hur kunde jag ge mig in i en diskussion med någon med så starka meriter? Ärligt alltså, jag ångrar mig. Förlåt. Visst är jag en fjant. Jag har vant mig vid tanken sedan länge. Slagen, mobbad och utnyttjad av övermänniskor som du... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ovetande mupp med tänder

Det där vet jag inte riktigt vad jag ska göra av. Jag menar... du kommer in och muppar dig med något datordravel och gör det hela till någon slags tävling i datorkunskap. Killen på SvD hade fel. Hela jävla världen mer eller mindre håller med.
DET var det som inlägget handlade om.
Tydligen tycker du att du fått en pungspark eller något. Jag vet inte riktigt vad du stör dig på. Spontant känner jag nog ba... Visa hela »

Svd hade inte fel, det är bara du och, tja, ett par andra loosers här som tror det. Och det min lille vän är inte hela världen!
Och innan du tar upp det, förlåt att jag kallade dig vän.

Pezster 
· Svar till Janne

Hahahaha... jag vet ett antal forum som satt och diskuterade detta... så nej... jag tror... nej... VET annorlunda.
Alltid samma sak med datormänniskor. Lär er chilla lite istället.
Suck.

Bra tips. Liv är numera införskaffat. Föresten började du med det tekniska dravlet. Ja, jag vet "du började, han slog mig....buhuu...", men lite kul är det att blogg-gnabbas (underligt ord, nyss påkommet). Ha det bra, tack och hej.

Pezster 
· Svar till Ovetande mupp med tappade tänder

Bloggnabbning är bäst.

Hmm. Bara för att få tyst på allt trams.
DDZ även känd som Dino Dai Zovi, Black Hat säger:
"I use a Mac as my primary, secondary, and tertiary computers :)." - slut citat. Frågor på det?

Pezster 
· Svar till Kapten_Haddock

Nope. Tack för din kommentar :D

Kommentera