Ät cocktailbrunch i Malmö – 85 meter upp i luften

En brunch inspirerad av New Yorks trendiga gator, med en twist av Malmö. Det är så den populära cocktailbrunchen på Kitchen & Table, restaurangen på Clarion Hotel & Congress Malmö Live, beskrivs. Utöver brunchen i sig får gästerna utsikten på köpet, då restaurangen är belägen 85 meter över havet.

Sedan i slutet av förra året har det serverats en à la carte-brunch på hotellets 25:e våning där restaurangen Kitchen & Table ligger. Här serveras läckerheter såsom eggs benedict, steak sandwich och french toast. Här går det även alldeles utmärkt att frossa i ”pancakes for two” – amerikanska pannkakor som serveras på stora sharing-plates.

Det som sätter en extra guldkant på brunchkonceptet är cocktaillistan, som är både lång och unik. Rätterna som serveras blir man rekommenderad att matcha med en passande cocktail eller mocktail, för att göra smakupplevelsen komplett.

– Vi tycker att en brunch kan matchas med cocktails istället för den traditionella kaffekoppen. I New York är det inte ovanligt att man hellre beställer en Bloody Mary än en cappuccino till sina pannkakor. Mimosan är också en klassiker, men där tänker vi tvärtom och kallar drinken 'Not a Mimosa' och jobbar med lite andra smaker, säger Noel Ekstrand, Food & Beverage Manager på Clarion Hotel Malmö Live.