Aplace öppnar butik i Malmö

Få butiker vågar satsa på skandinaviskt mode fullt ut. Ett av undantagen är Aplace. Att Malmöbutiken blir den första utanför Stockholm är ingen slump.

Sedan starten för fyra år sedan har allt gått väldigt fort. Efter att ha öppnat tre butiker i Stockholm och blivit utnämnd till årets butik 2011 av tidningen Café slår nu Aplace upp dörrarna för en fjärde butik, den här gången i Malmö. Den 25 augusti öppnar den 300 kvadratmeter stora butiken som kommer ha ett stark fokus på skandinaviskt mode.


- Vi har länge velat öppna en butik utanför huvudstaden, men har inte hittat den perfekta lokalen förrän nu. Att vi har valt att öppna just i Malmö, beror bland annat på regionens höga tillväxt och närheten till Köpenhamn, berättar en av butikens grundare Kalle Tollmar.

Aplace är en av få butiker som vågar satsa på Skandinaviskt mode fullt ut. Det är spännande att se, inte minst med tanke på att det just nu finns otroligt många duktiga skandinaviska designers. Grundarna Kalle Tollmar och Kristian Rajnai - som tidigare gett ut modemagasinet ODD at large samt startat modeplattformen +46 - har sedan länge sett det unika i skandinaviskt mode.

I Malmöbutiken kommer du kunna hitta många av de varumärken som Aplace jobbar med sedan tidigare som till exempel Acne, The Local Firm, Minimarket, danska Henrik Vibskov och Souland. Dessutom kommer WESC och Velour ha egna ²shop in shop²-ytor. Denim blir en fortsatt viktig och framträdande del i utbudet samt ett brett sortiment av skor.

Läs mer om butiken: Aplace | Davidhallsgatan 14