Bubblegum Cowboy i Stan

Taylor McKimens gör med Bubblegum Cowboy sin tredje separatutställning på Galleri Loyal. På färgsprakande taveldukar målas den samtida amerikanska vilda västern upp i form av en modern förortsöken.

I Bubblegum Cowboy möter vi den nutida amerikanska vilda västern i en skildring som närmast liknar en modern förortsöken. Nedgångna bakgårdar, dränerade diken, väderslitna palmer, och dammiga lastbilar. Det är denna miljö som får fungera som kuliss för de ofta unga karaktärerna som utstrålar både mod och ensamhet. McKimens penseldrag försöker inte på något sätt försköna den luggslitna omgivningen utan lyfter istället fram skräpet och smutsen som spår av mänskligt liv.

McKimens bor och arbetar i New York. Efter studier vid Art Center College of Design i Pasadena, CA har hon ställt ut på bland annat Deitch Projects i New York, Macro Museum i Rom, Galerie Zürcher i Paris och The Garage Center i Moskva. I Utställningen Bubblegum Cowboy som du nu kan se på Galleri Loyal visas sju stora målningar upp.

17 juni-30 juli | tors-fre öppet 12.00-18.00, lör öppet 12.00-16.00 | Galleri LOYAL, Hullkajen, Saltimporten