Då tänds julbelysningen i Malmö 2020

Från den 28 november fram till den 3 januari kommer Malmö att vara extra upplyst, under parollen ”Vinter i city”. På ett stråk längs med gågatan från Triangeltorget till Gustav Adolfs torg och Stortorget kommer staden att lysas upp av tittskåp, videokonst på husfasader och spännande ljussättning.

Det är videkonstnären Olof Werngren som tar över husfasaderna och som öppnar upp dörrar till nya visuella universum. I åtta tomma butikslokaler och skyltfönster har man även skapat åtta nya världar, som tittskåp, för att ge alla en rolig och oväntad upplevelse. På Gustav Adolfs torg möts man av den traditionella julbelysningen och här pryds träden av paket, hjärtan, lyktor och ljusslingor i olika färger och former.

Under ”Vinter i city” ska man kunna stanna upp och beundra belysningen, samt drömma sig bort för en stund. På Stortorget, Gustav Adolfs torg och Södra Förstadsgatan kommer det att finnas sittplatser för den som vill sitta och beundra julbelysningen.

Årets vinterarrangemang har anpassats för att undvika större folksamlingar. I stället för ett specifikt program består julbelysningen av visuella upplevelser som går att se under större delen av dygnet. Läs mer här.