Dokumentära guldkorn med Doc Lounge

Trots att dokumentärer är långt ifrån en smal genre är det sällsynt att visa dokumentärfilm på stora duken. Ofta förpassas de till tv-soffan där de får konkurrera med reklampauser och sappande. Detta är så fel som det kan bli. Dokumentärer är nämligen som bäst när de ses på stor skärm tillsammans med andra. Som tur är finns det ändå ett par vattenhål för dokumentärälskare i vår stad. Ett av dem är Doc Loung som visar några av världens bästa dokumentärer från såväl lokala filmaktörer som från den internationella filmvärlden. Programmet brukar variera något från gång till gång med en regel är att det utöver fängslande dokumentärfilmer blir soft barhäng, livemusik och DJ:s.

Tisdag 8/11
Women Art Revolution (regi: Lynn Hershman Leeson)
Förfilm: (Vikten av) hår
DJ: Inspirerad av filmen spelar Elisabeth Östin en blandning av psykadeliskt, kraut, rock & pop från 70-tal till 2000-tal.
Utställning: Konstnärer från Konsthögskolan i Malmö ställer ut.

Tisdag 15/11
Exklusiv förhandsvisning av At night I (regi: Michel Wenzer)
DJ: Joakim Rademark spelar fängslande, elektroniska underverk.
Live: Malmöbandet YAST som med sina naiva, kärleksfulla och drömska melodier genast har blivit storfavorit i Malmös musiklandskap.
Samtal: Cecilia Nordlund, senast sett som medverkande i Dollykollot, samtalar med regissör Michel Wenzer efter filmen.


Tisdag 22/11
There once was an Island (regi: Briar March)
Live + DJ: Afficitionades a k a. Carl Nordström (Malmöbaserad dj, artist och producent) både bakom skivspelarna och live på Doc Lounge Malmös scen.
Bildpresentation: Innnan filmvisningen visar Mark Edwards sin bildpresentation Hard Rain. Mark Edwards är ett av få språkrör för miljön som personligen har bevittnat de globala frågor som rör vår tid.

Tisdag 6/12
Only when I dance (regi: Beadi Finzi)

8, 15, 22 nov, 6 dec | Babel | 19.00 | Entré:60 kr | Läs mer: Doc Lounge