Förvandlingen på Hipp

Den isländske regissören Gísli Örn Gardarsson är utan överdrift ett av de hetaste namnen i den internationella teatervärlden just nu. Nu är det dags för Malmö och Malmö Stadsteater att få ta del av regissörens stjärnglans när man sätter upp föreställningen Förvandlingen.

Gísli Örn Gardarsson explosiva scenversion av Kafkas bisarra och skrämmande klassiker har tidigare satts upp bland annat i England, Australien, Colombia och på Island. Musiken till uppsättningen är special­komponerad av Nick Cave och Warren Ellis.

Teatern handlar om familjen Samsas lugna vardagsliv vänds upp och ner när sonen Gregor vaknar en morgon och har förvandlats till en monsterlik insekt. Föräldrarna och systern förfasas och äcklas över Gregors förvandling. Dessutom ställer det till med en massa praktiska problem för familjen. Vem ska nu försörja dem? Gregor isoleras i sitt rum och resten av familjen fortsätter med sina liv. De glömmer emellanåt bort att mata honom och städa hans rum. Ganska snart hittar Gregor sätt att smita ut...

Malmö Stadsteater | Teater Hipp | premiär 19 februari 2011