Utmaningarnas Hus Utmaningarnas Hus

Guiden till roliga aktiviteter för barn i Malmö

Letar du efter någonting roligt för barn att hitta på i Malmö? Det lär inte vara några problem – Malmö är en familjevänlig stad med massor av roligt att ägna tid åt tillsammans. I den här guiden har vi listat aktiviteter som passar barn i olika åldersgrupper, och i bästa fall roar någon vuxen också. Från shopping och bio till kultur och bibliotekshäng. Bäst av allt – många av tipsen är helt gratis. Här är guiden till roliga aktiviteter för barn i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Roliga aktiviteter för barn i Malmö
  1. Folkets Park – Parkhäng för hela familjen
  2. Teknikens och Sjöfartens hus – Ubåtar, flygplan och VR
  3. Filmstaden – Alltid något familjevänligt på repertoaren
  4. Utmaningarnas Hus – För de större barnen
  5. Malmö Museer – Levande ormar och konst i slottsmiljö
  6. Emporia – God mat och shoppinglycka
  7. Malmö Stadsbibliotek – Barnboksmys och lån av tv-spel
  8. Sagolekplatsen – En sällsynt mysig lekplats
  9. Moderna Museet – Kreativa workshops och spännande konst
  10. Laserdome & Prison Island – Blixtrande laserkrig för gamer-kidsen
  11. Stapelbäddsparken – Full fart i ramperna
  12. Ribban – Strandhäng med glass, lek och bad

Roliga aktiviteter för barn i Malmö

Folkets Park

Hemsida

Parkhäng för hela familjen

Med sina lekplatser, restauranger och aktiviteter är Folkets Park ett populärt utflyktsmål för både barn och vuxna. Här finns bland annat en teater som sätter upp allt från trollerishower till diverse barnföreställningar, men även flera roliga (tillika kostnadsfria) saker att göra under ett spontanbesök.

Teknikens och Sjöfartens hus

Hemsida

Ubåtar, flygplan och VR

Tekniska Museet är en lustfylld upplevelse för nästan alla som besöker det. Här får ni både se och uppleva exempel på såväl äldre som mer modern teknik. Kliv in i en riktig ubåt och blicka ut över Malmö genom periskopet, provsitt en gammal traktor och klättra upp i en flygplanscockpit, komplett med alla knappar och spakar. Bege er sedan upp en våning där ni löser kluriga pussel och testar häftiga VR-spel.

Filmstaden

Hemsida

Alltid något familjevänligt på repertoaren

Den ljuvliga doften av popcorn får oss alla att minnas barndomens biobesök. En bra film på stor duk är en klassisk och trevlig familjeaktivitet som sällan gör någon besviken. Filmstaden har Malmös största utbud av aktuella filmer och alltid något familjevänligt på repertoaren.

Utmaningarnas Hus – Aktiviteter för barn
Utmaningarnas Hus
Utmaningarnas Hus – Aktiviteter för barn
Utmaningarnas Hus
Utmaningarnas Hus – Aktiviteter för barn
Utmaningarnas Hus
Utmaningarnas Hus – Aktiviteter för barn
Utmaningarnas Hus
Utmaningarnas Hus – Aktiviteter för barn
Utmaningarnas Hus
Utmaningarnas Hus – Aktiviteter för barn
Utmaningarnas Hus
Utmaningarnas Hus – Aktiviteter för barn
Utmaningarnas Hus
Utmaningarnas Hus – Aktiviteter för barn
Utmaningarnas Hus

Utmaningarnas Hus

För de större barnen

Utmaningarnas Hus är en modern lekplats för barn över 15 år och uppåt. Här erbjuds en kreativ värld, där själva aktiviteten går ut på att i lag lösa olika interaktiva utmaningar genom samarbete. Varje lag ska samla poäng och i slutändan koras utmaningens vinnare. Det går att kombinera spelet med mat och dryck.

Malmö Museer

Hemsida

Levande ormar och konst i slottsmiljö

Har ni svårt att enas kring dagens aktivitet? Bege er då till Malmö Museer som gjort sitt spretiga utbud till en styrka. Här på Malmös anrika slott kan hela familjen titta på stenåldersutställning, vistas i storslagna historiska miljöer och besöka terrariet fullt av fiskar, spindlar, grodor, ormar och andra spännande djur. Allt under ett och samma tak.

Emporia

Hemsida

God mat och shoppinglycka

Ta med hela familjen på en shoppingrunda i ett av Sveriges största köpcentrum. På Emporia finns butiker som lockar alla ålderskategorier, från leksaker för de allra minsta till mode och teknik för tonåringen. Här undviker du dessutom enkelt onödiga konflikter kring lunchen genom att låta barnen själva välja mat från någon av de många restaurangerna i foodcourten.

Malmö Stadsbibliotek

Hemsida

Barnboksmys och lån av tv-spel

Ett bibliotek låter kanske inte så lockande för dagens unga, men är i själva verket ett utmärkt ställe för både mindre och större barn. För de minsta finns mysiga Kanini, en liten sagovärld med kuddar, vackra illustrationer och massor av barnböcker. De lite större barnen kan låna allt från böcker och tidningar till film och tv-spel – helt utan kostnad.

Sagolekplatsen

En sällsynt mysig lekplats

För de lite mindre barnen är en tur till lekparken för det mesta allt som behövs för en lyckad dag. En av Malmös vackraste lekplatser är Sagolekparken bredvid Malmö Stadsbibliotek. Här går allting i regnbågens färger och erbjuder utöver de vanliga gungorna och rutschkanorna en sällsynt mysig miljö, omsluten av parkens höga träd.

Moderna Museet

Hemsida

Kreativa workshops och spännande konst

Den konst som visas på Moderna Museet är ofta spännande för både stora och små. Ta en fika, kolla på konst och köp med några planscher eller vykort att hänga upp på väggen där hemma. Håll även utkik efter de kreativa workshops som Moderna Museet regelbundet anordnar för barn i olika åldrar.

Laserdome & Prison Island

Hemsida

Blixtrande laserkrig för gamer-kidsen

Laserdome är det perfekta äventyret för barn som annars mest gillar tv-spel. Här får de själva kliva in i en scifi-värld och utmana varandra i ett blixtrande – men helt ofarligt – laserkrig. Förutom laserdome finns Prison Island i lokalerna, en Fångarna på Fortet-inspirerad aktivitet där ni tillsammans ska fly från fångenskap genom att lösa pussel och ta er förbi hinderbanor.

Stapelbäddsparken

Hemsida

Full fart i ramperna

Här trängs små barn på sparkcyklar med vuxna professionella skateboardåkare i ramperna. Stämningen är alltid god och anläggningen visar tydligt varför Malmö är en internationellt högt ansedd skatestad. Glöm inte hjälm samt handleds- och knäskydd – det går fort i rampen.

Ribban

Hemsida

Strandhäng med glass, lek och bad

En klassisk svensk sommar spenderas på stranden där vi suger i oss all sol dagen har att erbjuda. Ribersborgsstranden, mer känd som Ribban, har allting man förväntar sig av en bra strand: Beachvolleynät, fotbolls- och basketplaner, stora ängar att springa på, lekplats, kiosk med korv, saft, glass och termoskaffe. Mycket mer än så krävs inte för en lyckad sommardag.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta