Kabaret Sybarit [DK] + The Magnificent Seven [S]

Banden Kabaret Sybarit [DK] och The Magnificent Seven [S] bjuder på en unik blandning av kabaré, livemusik och mörk folkmusik.

Lördag 10 november · kl 22-03

Kabaret Sybarit [DK]
Sjumannaband Kabaret Sybarit bildades i Esbjerg 2009. Namnet är en blandning av fransk-tyska teaterstilen kabaré och ren partypop.Förutom en vanlig rockmusiksuppsättning bjuder bandet på klaviatur, harmonika och saxofoner. De danska texterna är i sann kabaré-stil med ett mörkt tillhörande universum. Bandet har nyligen släppt sina första skiva "Akt 1: Rum Nr. 13". Denna bygger på sju spår och sju historier som binds ihop till en enhet. Albumet kommer att bli den första utav tre akter som alla kommer att bestå av vardera sju låtar.

Kabaret Sybarit är starkt inspirerad av 30-talets jazz-, kabaré- och cirkusmusik. Detta blandas med energisk rock vilket mynnar ut i olika, lekfulla och katschiga melodier. Genren beskrivs som KabaRock.
Facebook

The Magnificent Seven [S]
31 oktober 2010 släppte bandet sin debutskiva "The Broken Hearted Show". Albumet består av elva låtar som alla innehåller textrader om brustna hjärtan, ackompanjerade av bitterljuva stråkar och sing-a-long-refränger.

Ironiskt nog nog var det på alla hjärtans dag som bandet började spela in sin skiva. Inspelningen ägde rum Studio Cobra, Stockholm tillsammans med producenten Christian Gabel som tidigare har har jobbat med Bob Hund och Pelle Ossler. Resultatet kan beskrivas som skrämmande folkmusik med touche av cirkus och kabaré.