Kulturnatten tillbaka i Lund

Den 17 september fylls Lund återigen av dans, poesi, teater och konstutställningar. Med inte mindre än 400 programpunkter kan vi konstatera att Kulturnatten har återvänt till Lund.

Efter en sammanslagning med Kulturkalaset förra året och uteblivna bidrag såg det mörkt ut för Kulturnatten. Därför är det extra glädjande att allt nu återgår till det vanliga. Kulturkalaset får vara kulturkalaset och kulturnatten återkommer i sin ursprungliga form.

I år ser det ut att bli bättre och större än någonsin tidigare. Det blir inte mindre än 400 programpunkter, det flesta gratis, och artister som Måns Zelmerlöw, Christian Kjellvander och Sofi Hellborg Gang som uppträder på Stadshallens takscen. Dessutom blir det dans, teater, workshops, körsång, lasershow, filmvisningar, poesi, kulturloppis och konstutställningar. Det blir med andra ord lika bra som det brukar med en underbart brokig blandning av konstformer och utövare.


Den allra första Kulturnatten arrangerades i Lund 1985. Sedan dess har konceptet spritt sig till flera andra städer. Det här årets Kulturnatt blir den 27e i ordningen.


17 september | Läs mer: Kulturnatten