Loppis * 2

Den 1 oktober är datumet som loppisälskare bör hålla i minnet. Då är det nämligen dags för två av årets viktigast loppmarknader - Sydsvenskans loppis i Malmö och Arenaloppis i Lund.

Bara för att sommarens loppisar lider mot sitt slut betyder det inte att rotandet bland vinylskivor, lackskor, krusidulliga prylar och tingeltangel är över. Långt ifrån faktiskt. Säsongen för inomhusloppisar har precis börjat, två av de största blir den 1 oktober.

Sydsvenskans loppis på Jägersro Travbana är någonting av en dröm för loppisälskare. Hit kommer varje år hundratals besökare för att fynda bland kilometer av prylar, kläder och smycken. Vill du sälja av prylar kan du boka ett bord för 400 kronor (275 kronor om du är Stjärnprenumerant). Loppisen är öppen mellan 9 och 16, inträde kostar 40 kronor (20 kronor med Stjärnkort).

Arenaloppis på Färs & Frosta Sparbank Arena är en av Lunds största loppmarknader. Utanför Arenan brukar det vara lång kö för att komma in men loppisen är välv värd väntan. Arenan fylls med allt från böcker och porslin till kläder och skridskor. Om du vill sälja kostar ett bord 250 kronor. Loppisen är öppen mellan klockan 11 och 15, inträde kostar 20 kronor.

1 oktober | Sydsvenskans Loppis | Arenaloppis


Foto: Disa Torbjörnsdottir