Loppisfynd på Drottningtorget

Vältummade böcker, 50-talsprickiga klänningar, retroörhängen, koppar med guldkant, 70-talsblommigt. Stånden är fyllda till bredden på Drottningtorget. I vår är det en av loppisarna att räkna med.

Varje söndag, från tidig vår till sen höst, omvandlas Drottningtorget från ett ganska sömning torg till en fullständig explosion av färger och mönster. Under trädkronorna trängs försäljarnas bord, sprängfyllda med allt från gammalt porslin och retrokläder till nyare kläder och tummade böcker. Och även om retrovindarna som blåst över stan på senare tid har fått upp priserna på den här typen av varor håller Drottningtorget fortfarande bra priser. Här landar nämligen prislappen någonstans mellan en femma och upp till femtiolappen.

Och lite så är det på Drottningtorgets loppis. Det som är skräp för någon annan kan omvandlas till riktiga skatter. Kanske hittar du något som du letat efter länge, eller kanske något som du inte visste att du behövde. Oavsett är loppis ett riktigt bra sommarnöje som är lika bra för din plånbok som för miljön.


Söndagar, 1 april-30 september | 09.00-16.00 | Drottningtorget

Foto: Disa Torbjörnsdottir