Los Macuanos [MEX] besöker Moriskan

Den Mexikanska trion Los Macuanos från Tijuana bjuder på en arsenal av Sydamerikas bästa electronicamusik som genomsyras av landets mörka förflutna och dess traditionella musik.


Lördag 3 november · kl 22-23: 80kr, 23-03: 120kr (ger inträde till hela huset) · förköp 100kr via kulturcentralen.nu

Los Macuanos musik sträcker sig från minimal techno och dubstep, till mer experimentella stilar som glitch, noise och no wave, samtidigt som den traditionella mexikanska ljudbilden fortfarande genomsyrar bandets melodier. Med sin breda mix av genrer har de byggt upp ett nytt avantgarde inom mexikansk elecronica som har fått människor i Tijuana och hela Mexiko att dansa som aldrig förr.

Under 2006 började Felipe Calderon att bekämpa Mexikos mäktigaste drogkarteller. Tijuana och andra populära turistmål i landet förvandlades till en krigszon, vilket resulterade i att de utsatta städernas nattliv och musikscener utraderades. Den enda scenen som levde vidare var Ravekulturen som bara växte sig starkare.

Los Macuanos, en trio bestående av Moises López, Moises Horta och Reuben Torres tillhör generationen producenter som växte upp under denna oroliga tid. Rave formade deras musikaliska språk och det osäkra tillståndet i landet vid denna tidpunkt har haft stor påverkan på musiken, vilken många gånger kan beskrivas som mörk och nästan apokalyptisk.