Foto: Malmö Detective Day Foto: Malmö Detective Day

Malmö Detective Day – lös ett mordmysterium

Är favoritgenren deckare i allmänhet och mordmysterier i synnerhet? I så fall har vi goda nyheter: Malmö Detective Day är snart här, närmare bestämt den 26 oktober. Bakom eventet står CluedUpp.

Själva beskriver de konceptet som en enorm version av det klassiska brädspelet Cluedo. Hela dagen spenderas utomhus och går enkelt förklarat ut på att hitta mördaren, sedan ett fiktivt mord ägt rum i staden.

Utspelar sig i 60-talets London
För att göra det hela lite extra stämningsfullt har man valt att förlägga handlingen till 1960-talets London, där du som deltagare samlar ledtrådar och löser pussel för att successivt komma ett steg närmare gärningsmannens identitet.

Så deltar du
För att delta behöver du ett team av detektiver. Detta ska bestå av mellan två till sex personer. Därtill måste ni ha en smartphone (Iphone eller Android). Vidare uppmuntras ni att hitta på ett kreativt lagnamn samt klä er i gangsterinspirerade outfits (det sistnämnda är emellertid valfritt). Kostnaden för att delta är 437 kronor per lag. Tänk även på att språket genomgående är på engelska.

Läs mer och anmäl dig.

Information

  • Datum
    26 okt 2019