Malmös bästa restauranger med livemusik

Malmös bästa restauranger med livemusik

Få saker höjer stämningen under en utekväll som ett riktigt bra liveband. Dessvärre brukar vi få nöja oss med en Spotifylista eller i bästa fall en dj när vi befinner oss på lokal. För att hjälpa er på traven har vi satt samman en lista på restauranger som erbjuder livemusik i Malmö. Vi kan inte garantera dagliga spelningar så se till att kolla ställenas sociala medier för att vara säker på att de tagit in en liveakt för kvällen.

Innehållsförteckning
 1. Restauranger med livemusik i Malmö
  1. Paddy's – Livemusik varje helg
  2. Folk å Rock – Pub i klassisk skivaffärsmiljö
  3. Fagans – Glädjerusig irländsk livemusik
  4. Grand Malmö – Stämningsfullt i mäktiga lokaler
  5. Drum Bar – God whisky och trubadurkvällar
  6. Far i hatten – Skönt häng långt in på småtimmarna
  7. Mässingshornet – Quizlycka och livemusik

Restauranger med livemusik i Malmö

Paddy's

Hemsida

Livemusik varje helg

Paddy's är en Malmöklassiker där afterwork-sugna malmöiter helg efter helg flockas runt bardisken. Här finns något för alla smaker; från vin- och ginbar till ljus lager på tapp. Och vill du äta middag väljer du från en väl tilltagen meny som både erbjuder elegantare rätter som fisk- och skaldjurssoppa och typisk krogmat som nachos och Angus-burgare. Varje fredag och lördag ställer sig ett liveband på scenen och piskar upp stämningen ytterligare från 23.00.

Folk å Rock

Hemsida

Pub i klassisk skivaffärsmiljö

Folk å Rock var förr i världen en renodlad skivaffär dit musikintresserade från hela Skåne vallfärdade för att hitta de senaste skivorna av sina favoritartister. Sedan ett antal år tillbaka har de även erbjudit en café- och bardel där de regelbundet arrangerar spelningar med såväl lokala som mer långväga band. Menyn är av det enklare slaget, men maten vällagad och ölutbudet utmärkt.

Fagans

Hemsida

Glädjerusig irländsk livemusik

Fagans är en av Malmös populäraste irländska pubar. Äktheten styrks av haggisdoften som ofta sprider sig längs den lilla gränden där de huserar i en mysig källarlokal helt inredd i mörkt trä. Prickar du in rätt dag kan du se fram emot en härligt stökig kväll med glädjerusig dans till traditionell irländsk livemusik. Beställ in din obligatoriska Guiness och njut av stämningen!

Grand Malmö

Stämningsfullt i mäktiga lokaler

Namnet Grand för lätt tankarna till tjusiga hotell i dyra kvarter, men deras mäktiga lokaler till trots är denna restaurang och bar någonting helt annat. Här – på en bakgata nära Möllevången – serveras en spännande meny bestående av smårätter samt goda drinkar och naturviner. Emellanåt tar de in liveband som lyfter stämningen ytterligare. Genrerna kan variera mellan allt från indiepop till jazz.

Drum Bar

Hemsida

God whisky och trubadurkvällar

Mitt på Lilla Torg ligger den populära skotska baren Drumbar. Här serveras klassisk pubmat som fish and chips och burgare, vilket gör sig utmärkt till en kall öl i Malmös mesta turistkvarter. Naturligtvis ärar de även sin skotska tradition med en stort urval kvalitetswhisky. Om helgerna tar de ofta in olika trubadurer som förhöjer stämningen med akustisk gitarr och sång.

Far i hatten

Skönt häng långt in på småtimmarna

Mitt i Folkets Park, bland karuseller och lekplatser, hittar du Far i Hatten. Här samlas Malmöbor för att avnjuta stenugnsbakad pizza, IPA och friska naturviner. Stämningen är överlag avslappnad – bli inte förvånad om det pågår en vänskaplig tillika ölmarinerad pingismatch på uteserveringen – och bjuder in till skönt häng långt in på småtimmarna. Far i Hatten anordnar ofta livekonserter med lokala band. Håll utkik i sociala medier för exakta datum.

Mässingshornet

Quizlycka och livemusik

Det här är det minst centralt belägna stället på vår lista, men det kan vara väl värt att ta sig till Kirseberg i utkanten av Malmö för ett besök på Mässingshornet. Stämningen är genomgående genuin, med ett klientel främst bestående av quiz- och musikälskande personer. Här anordnas regelbundet uppträdanden av såväl band som ensamma trubadurer, så livemusik kan nästintill garanteras.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;