Malmöfrisören Ali Zaki klipper hemlösa inför jul

Ali Zaki driver Kingsman Barbershop i Malmö, där han arbetar som frisör. Varje söndag fram till jul kommer salongen att erbjuda hemlösa en gratis klippning, det skriver Aftonbladet.
– Vi måste visa mer medmänsklighet. Speciellt när det närmar sig jul, säger Ali Zaki till tidningen.

Sedan i början på året driver Ali Zaki salongen Kingsman Barbershop i Malmö. Han utbildade sig som frisör i Köpenhamn, där han och en kollega brukade klippa hemlösa inför jul. Nu har han alltså tagit initiativet med sig till salongen i Malmö. Varje söndag fram till jul erbjuder han gratis klippning åt hemlösa, vilket han först annonserade ut via sin Facebooksida och salongens Instagram. Till Aftonbladet berättar han att nästa steg är att gå till Stadsmissionen för att berätta om sitt erbjudande, så att det säkert ska nå ut till alla som skulle vilja ta del av det.

Hans inlägg på Facebook har fått tusentals gilla-markeringar och flera hundra personer har valt att dela hans initiativ vidare.
– Julen är den mest speciella tiden för människor, oavsett om man är religiös eller inte. På julen är man med familjen, men hemlösa har inga familjer så därför måste vi stötta dem med kläder, mat och att känna sig fina med en klippning, säger han till Aftonbladet.