MJ's öppnar dinner club med hemlig ingång

Shanghai, New York eller Paris – tre städer MJ's gärna vill att du ska tro att du befinner dig i, medan du i själva verket är i Malmö, ett stenkast från Lilla Torg. Ett hål i väggen tillika "dinner club" – nu öppnar det välrenomerade hotellet restaurangen Lillies på en bakgata, via en hemlig dörr förbi soptunnor och in i hotellet.

Ett nytt asiatiskt vattenhål. Här inne är drinkarna och musiken minst lika viktig som rätterna som serveras. Högt tempo och ett härligt sorl. Lillies är en restaurang, en bar och ett ställe att ta med vännerna till, det hoppas åtminstone Alexander Dang och Frida Nilsson som står för maten, och Mikael Nilsson som roddar baren.

– Vi har varit en viktig del av Malmös nattliv i mer än fem år nu och vår ambition är att aldrig stå still. Vi har alltid siktat på att vara en verklighetsflykt till vackra miljöer och förstklassig service. Vi gillar att hitta på nya saker att erbjuda, Lillies blir en ny familjemedlem som kommer passa helt rätt in i det som MJ's är ämnat att vara – en egen drömvärld, säger Oscar Johansson, food & beverage manager på MJ's.

– Lillies är mer en bar än en restaurang. Vi kallar det ett hål i väggen, andra skulle nog säga dinner club. Hit ska man ta med sina vänner och umgås på ett avslappnat sätt, med goda drinkar vid bordet och maten som ackompanjerar, förklarar Oscar Johansson.

Drinklistan är skapad av Mikael Nilsson och fokuserar på lågalkohol-drinkar, fulla med smaker som för dig till fjärran länder.

– Jag skapade drinklistan med utgångspunkt i att man ska kunna dricka flera drinkar och njuta av mat, miljö och musik. Därför är drinkarna låga i alkohol och smakrika, alla med en twist från fjärran, säger Mikael Nilsson.

– Vi ser fram emot att ta emot glada människor som vill äta och dricka gott i en snygg miljö, även musiken är en viktig del av vårt koncept. Många bra namn är bokade, på premiären står bland annat Marcus Price vid skivspelaren och redan veckan efter är det Jens Lekman som väljer musiken, säger Oscar Johansson.

MJ's Hotel, som öppnade 2017, är hotellfamiljen ESS Groups första hotell i Malmö. Restaurangen Lillies öppnar dörrarna den 28 januari, men du kan boka ditt bord redan nu.