Nicholas Winding Refn och Ryan Gosling möts igen!

2011 regisserade danska Nicolas Winding Refn "Drive" med Ryan Gosling i huvudrollen, en av de senaste årens bästa filmer enligt både kritiker och publik. Nu samarbetar de igen i denna explosiva berättelse om thai-boxning, narkotikakarteller, hämnd och rättfärdighet i Bangkoks kriminella undre värld. Givetvis är förväntningarna skyhöga!

"Only God Forgives" handlar om gangstern Julian (Gosling). Han driver en thaiboxningsklubb som fungerar som täckmantel för familjens narkotikaimperium. Då hans bror Billy mördas kommer deras mor Crystal (Kristin Scott Thomas) till Bangkok för att ta med sig liket från sin förste son hem och för att få Julian till att hämnas sin brors mord. Julian inleder jakten och upptas i en spiral av brutalitet som för in honom i sökljuset hos en beryktad Bangkok-sheriff som utövar sin helt egna form av rättfärdighetskarma. Det är en film med väldigt lite dialog men desto mer vackra bilder med sakta inåkningar till dånande stämningsfull musik.


Filmen premiärvisades i Cannes förra veckan och var en av festivalens stora snackisar eftersom att "Drive" gjorde stor succé på just nämnda festival för två år sedan. Filmen har dock fått blandat mottagande. I salongen kunde burop höras under eftertexterna och filmen har delat publiken i två läger, antingen hatade man eller älskade man filmen. Oavsett känns det som en film som inte bör missas (bara att se Kristin Scott Thomas som gangstermorsa är ett skäl nog för mig att se filmen!). Blir du rastlös eller hänförd av filmen?


Only God Forgives har biopremiär fredagen den 31 mars