Nya Alliansen - mer rytmer än politik

Vad händer när tio av stadens mest framstående arrangörer, vassaste djs och extravaganta klubbsjälar går ihop för att ge något trevligt tillbaka till staden de verkar i?

Nya Alliansens medlemmar sammanstrålade hösten 2010 med en vilja att göra fredagar i Malmö lite bättre, lite smartare och mycket trevligare. För dem själva lika mycket som för alla gäster. Musiken flörtar åt deep house och disco. Men bli inte förvånad om deras eminenta hus-djs emellanåt blinkar åt dub, techno eller afrikanska slagverksexkursioner. Medlemmarna av Nya Alliansen stammar alla ur the best of best i Malmös klubbliv. De kommer att erbjuda en avslappnad vardagsrumsklubb där man dansar och socialiserar med vänner och bekanta. Men lika ofta är de en utställningslokal för lokala gästspel.

Nya Alliansen är:

Oscar Villata
Med sina väldisponerade och noggrant mixade dj-set har Oscar Villata blivit en av södra Sveriges mest hyllade housepersonligheter. Oscar är känd för att driva några av Malmös absolut mest hypade klubbar och projekt. För att toppa hitlistan kan han sedan 2010 även titulera sig skivbolagsdirektör.

Johanna Knutsson
En något för entusiastisk kvinna, som har ett enormt intresse för hihats, handclaps och bas. Gärna i form av housemusik. Tror att alla konflikter, diskussioner och meningsskiljaktigheter kan lösas av riktigt bra musikupplevelser. För att maxa sitt budskap och antal invigda väljer Johanna att täcka in såväl Berlin och Malmö som hem och arena. Johanna äger jämt.

Daniel Stahre
Ingen gräver fram guldkornen i skivbackarna som mångsysslaren Daniel Stahre. Förutom konstanta spelningar för Möllevångens hipsterpublik har han gjort gungande softa, ömsom bedövande heta, klubbar på Inkonst och Babel. Dessutom är han en av personerna bakom det minimala men överhypade galleriet Makeriet.

Jonas Grönlund
Jonas Grönlund aka. Jonas From Falun har spelat skivor över hela landet i mer än tio år. Jonas började med hiphop innan han snabbt gick vidare till att utforska andra genrer med rötter inom den afroamerikanska musikhistorien. Idag är han en av landets mest mångsidiga djs med extra mycket kärlek för dubbig house och disco med afro- och latinamerikanska influenser.

Camilla Malmberg
Klubbprofil och producent med en fot i film- och den andra i musikbranschen. Med en crossoverblick och känsla för gränsöverskridande samarbeten och projekt, är det denna lilla ladys röst som skriker först och högst i konkurrensen. Camilla jobbar bara med det bästa.

Adam Lundberg
När Adam inte driver klubb, levererar remixer, vänder han plattor och driver även skivbolaget Geography Records tillsammans med Oscar Villata. Allt Adam rör blir till cred. Adam är överallt. Bokstavligt.

Ebba Tham
Alla vill va med Ebba. Alla vill va som Ebba. På dansgolvet eller i studion så är det fröken Tham som tar över. Om det så är med sin listiga style, extravaganta utstrålning eller fingerfärdighet i design och mode. Alla vill va med Ebba.

Ulf Eriksson
Hela Malmös skivbolagsdirektör och dj. Som musikproducent på Inkonst är han en av stadens viktigaste musikpersonligheter. Och han levererar därefter.

Jonas Asp
Jonas Asp gillar Detroit och Chicago. Säger att han gillar disco men det slutar alltid snabbt och hårt. Drömmer om dyra Soul Capsuletolvor när han inte säljer korv med Daniel Stahre. It´s a winner.

Ni hittar Nya Alliansen varje fredag på Inkonst, så länge Malmöborna vill och orkar.


Inkonst | 23:00-03:00 | 20 år | 60 kr (2 för 1 innan kl 24:00) |Rum: Nya Rummet/Klubben