Performance om åldrade på Lilith

I konstprojektet Protein vrider och vänder Jeuno JE Kim och Mirko Winkel på frågan om åldrande, den här gången paketerad i form av en matlagningsshow.

Varför pratas det så sällan om hur det är att åldras? Ämnet är kanske inte det sexigaste men det är något som berör oss alla och visst borde det vara möjligt att få ett djupare perspektiv på det än en massa klichéer. Detta är en av anledningarna till att Jeuno Je Kim och Mirko Winke tar sig an frågan, den här gången genom en matlagningsshow.

Lilith Performance Studio är Europas första renodlade studio och arena för bildkonstperformance. Nu bygger de om för att ge plats åt en krogliknande tv-showmiljö med upphöjda bänkar för tv-kockarna. Matlagningsshowen ska nämligen upplevas som en liveinspelning komplett med reklamavbrott. Under fyra kvällar kommer fyra olika gäster bjudas in för att diskutera dieter, hälsa, mode och människor medan kocken Petter Nilsson från restaurangen La Gazzetta i Paris, lagar till maträtter som avslöjar hemligheter hos gästerna som är:

28 sep: Skådespelerskan, Cecilia Hjalmarsson
29 sep: Dietisten, Louise Follin
30 sep: Grundaren av stiftelsen Sveriges Bästa Bord, Gunnar Törnquist
1 okt: Arkivarien och dansaren, Ellen van Schuylenburch

28 september-1 oktober | Läs mer Protein