Platina for pleasure – smyckeutställningen som förgyller och ifrågasätter

En vernissage utöver det vanliga visas på Form/Design Center den 15 oktober från kl 12-16. Och det är Stockholms galleri Platina som står bakom smyckeutställningen, som lovar en enastående upplevelse inom smyckekonst. Här visas inga sedvanliga eller traditionella hallsmycken eller strassörhängen, här visas smyckekonstverk som utmanar normer och alldaglighet.

Fram till den 13 november har du chans att kolla in denna unika utställning som på ett ovaligt sätt presenterar tuffa smycken i nytänkande stil. De smycken som visas här är tillverkade av material som inte vanligtvis sammankopplas med bijouterier. Originell teknik- och materialhantering tillsammans med historiekoppling och fantasi gör varje smycke till ett unikt konstverk.

- Platina har sedan starten 1999 missionerat för smycken som berör och kittlar - bärbara verk som förmedlar idéer om vad smycken är. Vi vill med utställningen " Platina for pleasure" ge alla besökare en upplevelse utöver det vanliga inom smyckekonst. De kommer inte att hitta vanligt producerade smycken tänkta för halsgropar eller kavajkragar, nej, säger Sofia Björkman från Platina.

Några av de nationella och internationella smyckekonstnärerna som ställer ut sina alster är Agnieszka Knap, Hanna Hedman, Ted Noten, Annika Åkerfelt,, Jenny Edlund och fler därtill.