Lär dig mer om chokladens historia från böna till färdig pralin. Under pralinkursen på Cacaofoni får du inte bara provsmaka ren choklad utan dessutom lära dig tillverka dina egna praliner.
I dag är det lika stor skillnad mellan olika chokladsorter som mellan olika viner. Det här vet det familjeägda företaget Cacaofoni allt om. Sedan några år tillbaka driver de den lilla butiken där all choklad tillverkas på plats av naturliga råvaror, självklart av högsta klass.
Cacaofoni ordnar pralinkurser där du under en heldag får handledning av butikens ägare Ann Thyrell, för att kommer ett steg närmare att bli pralinexpert. Du får lära dig allt du behöver för att tillverka dina egna exklusiva praliner och delikata tryfflar. Förutom olika tillverkningsmetoder och smakkombinationer lär du dig konsten att temperera choklad, göra fyllningar och gjuta pralinskal.
24 september lör. kl. 10-16
29 oktober lör. kl. 10-16
26 november lör. kl. 10-16
Pris 1 100 kr/person
Är du ute efter ett något lättsammare event kan du testa Cacaofonis chokladprovningar. Här får du lära dig om kakaons och chokladens historia, tillverkningsprocessen från böna till choklad och sen får du så klart prova ren choklad med varierande kakaohalt och deras handgjorda praliner. Avslutningsvis får du tillverka dina egna praliner som du självklart får ta med dig hem.
8 september tors. kl.19.00
28 september ons. kl.19.00
6 oktober tors. kl.19.00
26 oktober ons. kl.19.00
10 november tors. kl.19.00
30 november ons. kl.19.00
Pris 325 kr/person