Rebecca & Fiona på festivalturné i Sverige

Den svenska dj-duon Rebecca & Fiona är en av landets mest eftertraktade akter. I början av året släppte de i samarbete med Style of Eye radiohiten "Taken Over" och den 1 maj visade de sitt samhällsengagemang med nya singeln "Union" som handlar om utförsäljningen av Stockholms stad. Låtens påkostade video av Tommie X hade premiär i början av maj inför miljonpublik på den amerikanska branschtidningen Billboards sajt. Under våren har Rebecca & Fiona turnerat på USA:s mest omtalade klubbar och i sommar återvänder de till Sverige för en lång rad festivalspelningar med start på Dans Dakar i Stockholm den 1 juni, följt av gig på bland annat Bråvalla Festival, Kirunafestivalen och Putte i Parken.

Rebecca & Fiona har stått för ett av svensk musiks största genombrott på 2010-talet. Efter att ha skapat sig ett namn på Sveriges klubbscen gav de 2010 ut sin första singel "Luminary Ones" som blev en av årets mest spelade låtar. Därefter följde en turné med Robyn, spelningar inför kungen på Polarpriset och en egen tv-serie som både vann tv-priset Kristallen och utsågs till Bästa Stockholmsskildring av tidningen City. Året efter belönades de med en Grammis för årets dans före både Avicii och Swedish House Mafia och fick tre nomineringar till P3 Guld.

Sedan genombrottet har Rebecca & Fiona haft flera stora hits med bland andra "Bullets", "Jane Doe" och "Taken Over", som släpptes i början av 2013 och snabbt gick upp på P3:s A-lista. Under våren spelade de intensivt på några av USA:s mest omtalade klubbar som Marquee i Las Vegas, Mansion i Miami, Exchange i Los Angeles och Pacha i New York. Just nu är de aktuella med nya singeln "Union" som spelas flitigt på radio och senare i år kommer duons andra album. Innan dess ger de sig ut på en efterlängtad Sverigeturné på sommarens festivaler.

Turnéplan
1 jun - Stockholm, Dans Dakar
27 jun - Norrköping, Bråvalla Festival
28 jun - Skellefteå, Stadsfesten
29 jun - Kiruna, Kirunafestivalen
4 jul - Karlstad, Putte i Parken
17 jul - Visby, Kallis
19 jul - Kragerö, Press Play Festival (NO)
27 jul - Emmaboda, Emmabodafestivalen
3 aug - Malmö, Big Slap