Serier i jätteformat

Förbered dig på en upplevelse där seriernas storlek spränger sig långt utanför det vanliga miniformatet till tre meter stora seriefigurer. Det blir tio älskade figurer av lika många tecknare.

Hur många gånger har du inte slagit upp tidningen och fått syn på en serieruta som fått sig att skratta hysteriskt i ensamhet? Antagligen fler än en gång. På Malmöfestivalen kan du vara säker på att det blir flera sådana tillfällen. Där blir det nämligen två stråk fulla med serier i storformat. Istället för serier inträngda i slutet av dagstidningen får de tio seriekaraktärerna äntligen komma till sin rätt med hela tre meter var. Dessutom blir det serier på fler ställen i staden och på Hållplats Serier kommer du kunna se elever från serieskolan teckna om en träformation till ett stort seriedelta.


Medverkande serietecknare under festivalen är Nanna Johansson, Eva Björkstrand, Lars Krantz, Åsa Ekström, Johanna Kristiansson & Joakim Gunnarsson, Sara Granér, Coco Moodysson, Karolina Bång, Daniel Novakovic och Josefin Svenske.

19-26 augusti | Hamngatan, Stortorget | Läs mer här