Smaka på Malmöfestivalen

Malmöfestivalen 2016 är i full gång fram till den 19 augusti, vilket bland annat innebär att vi har en veckolång matfest att jubla över. Matkartan med Gustav Adolfs torg i fokus visar vägen till världens alla hörn för gäster från när och fjärran. Vi har smakat på festivalen och delar med oss av några fynd.

På bara en – visserligen väldigt lång – dag tar vi oss världen runt. Från en smakportion koreanskt högrev med pico de gallo, vårlök och tjocka pommes toppad med den koreanska chilisåsen gochujang på Korrito (15) till en maffig fläskesteksburgare på skånskt vis med en näve fläsksvål och en spett fräscha äppelbitar till (12). Vidare blir det ett stopp på Latin Truck (43) för fyllda majsbaserade arepas innan vi ger oss på en saftig churrasco-burgare från Jeffrey’s Food Truck, som hämtar inspiration från både Chile och New York.

Otur får vi först när vi besöker Taste of SeneGambia (32) för en benachin, då det redan tagit slut. Vi tröstar oss istället med en smaklig lammkorv från Holy Smoke (48).

Vi får även se fler food trucks än någonsin. Förutom välbekanta Nordic Street Food (9) med smarriga kantarellklämmor i högsta hugg fixar i år även Scandwich (5), Saiko (Davidshallsbron) och Casual Street Food (3) food trucks med smått och gott, varav den sistnämnda lär återfinnas på andra håll efter festivalen. Vi ser också en del celebert besök från Stockholm.

I år kan även veganer och vegetarianer glädjas åt bland annat kebabrullar och mjukglass på Vegan Soul Train (6), veganburgare på favoriten Kao's (38) samt vegetariska och veganska pajer och kakor på Lulu's Café (44). Goda veganska alternativ finns även på bland annat Casey's Fish & Chips (21) och somaliska Marka Cadey (39).

Hitta ditt nästa matäventyr på festivalens matkarta och följ våra smakäventyr på Instagram.

Artikelbild: Johan Bävman för Malmöfestivalen
Karta: Malmöfestivalen