The Great Gatsby är äntligen här!

15/5 inleddes årets Cannes-festival med en visning av "The Great Gatsby". Det är Baz Luhrmanns tredje film som visas i Cannes, 1992 visades Strictly Ballroom och 2001 Moulin Rouge. En annan av Baz Luhrmanns mest kända filmer är Romeo + Julia.


"The Great Gatsby" bygger på den klassiska boken av Francis Scott Fitzgerald med samma namn. Det är andra gången boken filmatiseras (förra gången var 1974). Historien kretsar kring amatörförfattaren Nick Carraway som lämnar landsbygden och beger sig till New York våren 1922 där han möts av en värld av jazz, moraliskt förfall och dekadens.


Jag ser verkligen fram emot filmen som kommer vara som julafton för oss som älskar film och mode. Vi har 20-talsmode att se fram emot med ett överdåd av fjädrar, stenar och annat glamouröst. Den italienska modeskaparen Miuccia Prada har skapat ett 40-tal av filmens charlestonklänningar i nära samarbete med kostymören Catherine Martin.

Även filmens soundtrack är något att se fram med namn som Lana Del Rey, Jay-Z, Beyoncé, The xx, Jack White, Sia och Florence And The Machine.


Leonardo DiCaprio ser vi i huvudrollen som Jay Gatsby, Daisy Buchanan spelas av Carey Mulligan och Nick Carraway av Tobey Maguire.


The Great Gatsby har biopremiär fredagen den 17 maj