Två morgnar i rad har jag startat dagen med frukost från Bagaren och Bonden, och det har varit en riktig fullträff båda gångerna. Gårdagens val blev vallmofralla och kardemummakringla – riktigt gott. Men dagens val, valnötsfralla och kanelkringla, tog upplevelsen till nästa nivå.
Kanelkringlan var särskilt minnesvärd – fint bakad, lagom söt och med rostade mandlar på toppen som gav ett härligt krisp. En perfekt balans i smaken.
Frallorna är väldigt trevliga, valnötsfrallan hade generöst med valnötter. Båda dagarna toppade jag halva frallan med färskost, skinka och gurka. Den andra halvan fick ett lager av mosad avokado med örtsalt, keso, babyplommontomater och lite chili flakes. Fräscht, mättande och precis vad man vill ha på morgonen.
Miljön är mysig och inbjudande, och det märks att det finns kärlek bakom både bakverken och stället i sig. Hit kommer jag igen nästa gång jag är i Malmö.
Två morgnar i rad har jag startat dagen med frukost från Bagaren och Bonden, och det har varit en riktig fullträff båda gångerna. Gårdagens val blev vallmofralla och kardemummakringla – riktigt gott. Men dagens val, valnötsfralla och kanelkringla, tog up...