Aristo Krog, Uva Vinbar och Restaurang Cuculo utgör den nya krogsatsningen på Östermalm. Foto: Pressbild Aristo Krog, Uva Vinbar och Restaurang Cuculo utgör den nya krogsatsningen på Östermalm. Foto: Pressbild

Anrikt krogkvarter på Östermalm återuppstår i ny tappning

Hörnet Kommendörsgatan/Styrmansgatan är sedan decennier tillbaka känt som adressen för Bengt Wedholms tidigare restaurang Östergök, som var många stockholmares favorit under 60- och 70-talet. Nu blåser krögarduon Douglas Fagerman och Ruben Blomdahl nytt liv i kvarteret med tre nya restaurangkoncept: Aristo Krog, Uva Vinbar och Restaurang Cuculo

Den nya satsningen slår upp portarna den 10 februari, och utlovas bli en gastronomisk knytpunkt med tre olika inriktningar. På flaggskeppet Aristo står europeiska smaker i fokus, med inslag från både Asien och Mellanöstern, i en klassisk kvarterkrogsmiljö kantad av jazz och konst. Här planerar man att hålla öppet samtliga dagar i veckan, med helgbrunch, söndagsstek och så småningom även frukost. I anslutning till Aristo hittas vinbaren Uva, vars dryckeslista kilar stadigt med den gamla världens viner, men inte räds för att flirta en smula med nyare producenter och områden. Cuculo å andra sidan förvaltar det italienska arvet efter Östergök, med kreativa tolkningar på klassiker från Italien. 

– Vår vision är att förfina kvarterskrogen och ge den ett nytt ansikte, säger Douglas Fagerman, grundare av Aristo, Cuculo och Uva, i ett pressmeddelande. 

Med sig i satsningen har Douglas Fagerman och Ruben Blomdahl ett välrenommerat gäng tävlingskockar och konditorer, däribland Marcus Bremdal i rollen som kökschef och Kasper Kleihs som konditorchef.

Information
Visa på karta