Dags för BCA Week 2019 – veckan för cocktailälskare

Nu är veckan för dig som älskar cocktails här – äntligen. Från den 1 december till den 8 december går årets BCA Week av stapeln i hjärtat av Stockholm. Den 8:e utses vinnarna i alla kategorier under en gala på Grand Hôtel.

Under BCA Week 2019 kommer det att finnas en uppsjö av olika event som är dedikerade till kärleken för cocktails och barkultur. För andra året i rad expanderar Bartenders' Choice Awards till en hel vecka med seminarier, gästspel och fester med fokus på världens bästa bartenders, cocktails och cocktailbarer.

– Det finns nästan för mycket bra att välja mellan! Men jag skulle absolut inte missa chansen att närvara på ’Dutch Kills Cocktails, gästspelet med Trailer Happiness och föreläsningen ’Past, present and future of the aperitivo culture’, säger Jakob Sundin, medgrundare av BCA Week, i ett pressmeddelande.

Under veckan kommer du att kunna välja mellan en rad olika event, oavsett om du arbetar som bartender eller är en cocktailälskande konsument. Den 8 december utses alla vinnare under en gala på Grand Hôtel. Bland de svenska nomineringarna till årets Bartender's Choice Awards finns bland annat Tjoget, Stranger, Cadierbaren, A Bar Called Gemma och Tweed, som alla tävlar inom kategorin bästa cocktailbar. Här hittar du listan med alla nominerade.

– Som konsument ska man verkligen passa på att försöka få tag på en biljett till en eller fler av ’Stories behind the bar’ där man kommer kunna lyssna och lära från några utav Sveriges bästa bartendrar, säger Michael Bergström, medgrundare av BCA Week, i ett pressmeddelande.

Hela schemat för BCA Week 2019: