Eataly utökar med nytt krogkoncept - Stockholms nya italienska festpunkt

Får du inte nog av Eataly? Nu öppnar restaurang Prima, en förlängning av den italienska saluhallen, vägg i vägg. Bakom står två veteraner välkända inom branschen: Lenita Nilsson som du säkert skymtat bakom baren på bland annat East, Punk Royale och Moon Motel och Sofia Emefors som kommer med erfarenhet från bland annat F12-gruppen och Stureplansgruppen, och nu närmst Dubai.

Prima vill erbjuda något nytt för stockholmarna när det kommer till både maten och miljön. Sharing is caring - här skall man dela på maten. Menyn kommer att bestå av små rätter med hög variation och innovativa smaker. Det här är ett annat Italien än vad man vanligtvis blir erbjuden i Stockholm. Glöm pizzan och pastan, istället kan du beställa friterad zucchini-blomma, ribs med tryffelmajonnäs, bläckfisk med primörer, blåmögelost med äpple, valnötter och honung eller ricotta med pistagenötter och torkad frukt - för att nämna några exempel.

Prima skall dock vara mer än bara en restaurang. Ambitionen här är att vara en självklar destination för mat och dryck dag som natt, och med stängning klockan 03.00 garanteras festlig stämning till ljudet av rockmusiken som kommer att bli deras signum. I dj-båset kommer vi att se en kvinnlig resident - ännu ej presenterad - och på sommaren hoppas man på att kunna lova livemusik på uteserveringen som även den håller öppet till stängning.

Prima öppnar i Zink Grills gamla lokaler på Biblioteksgatan 5 den 22 mars.