Gulddraken 2020: Här är årets vinnare

På onsdagen utsågs de fem vinnarna av Gulddraken 2020 under en överraskande prisutdelning – med häst och vagn. DN delade ut det åtråvärda priset till Stockholms bästa restauranger, barer och caféer.

DN:s Krogkommission utser varje år vinnarna av Gulddraken inom fem olika kategorier: budgetkrog, mellanklasskrog, lyxkrog, bar och kafé. Årets prisutdelning skedde dock inte under en gala, som tidigare – istället gav sig jury och press ut med häst och vagn för att överraska vinnarna.

Läs mer: Gulddraken 2020: Här är årets nomineringar

Nyfiken på var du hittar den bästa maten, servicen, atmosfären och drycken i Stockholm just nu? Av de 25 nominerade kan fem stoltsera med Gulddraken 2020.

Vinnare i kategorin Kafé
Robin Delselius Bageri

Juryns motivering lydde bland annat så här:
"I Stockholms myller av kompetenta kaféer utmärker sig Robin Delselius bageri och kafé genom sin vänliga atmosfär och breda utbud."

Vinnare i kategorin Krog Budget
Pat's Place

Juryns motivering lydde bland annat så här:
"Långt ner på Folkungagatan ligger stans hetaste budgetrestaurang. På Pat's place serveras vällagat thaikäk i tapasformat, smakrikt och lekfullt, med ett helt eget uttryck."

Vinnare i kategorin Bar
Lucy’s Flower Shop

Juryns motivering lydde bland annat så här:
"Denna lekfulla, ambitiösa och välkomnande cocktailhåla placerar Stockholm på den internationella kartan, ger ny spänning åt det lite vuxnare nattlivet och får Stureplan att åter blomstra."

Vinnare i kategorin Krog Mellanklass
Sekt

Juryns motivering lydde bland annat så här:
"Glöm allt du tror dig veta om det tyska köket. På årets vinnare i Krog mellan kan du sedan upptäcka det på nytt: Ett modernt, elegant och samtida kök som också är djärvt och trendkänsligt."

Vinnare i kategorin Krog Lyx
Gastrologik

Juryns motivering lydde bland annat så här:
"Gastrologik är en restaurang som gör precis allting rätt, utan att gå på rutin. Servering i absolut toppklass och ett varmt bemötande lägger grunden, och de raffinerade rätterna får gästerna att både gråta och dansa."