Här är vinnarna av Bartenders’ Choice Awards 2012

Nu har Bartenders' Choice Awards jury sagt sitt och utsett de 2012 års främsta inom den svenska barkulturen. Kvällens mest prestigefulla pris - Bästa Bartender - gick till Björn Kjellberg från Little Quarter i Stockholm, som även utsågs till 2012 års Bästa Cocktailbar. Flest priser gick till Reisen Bar som vann såväl Barflugan - Folkets Röst som Bästa Cocktaillista.

Igår, den 9 december, var det för tredje året i rad dags att utse de bästa inom svensk barkultur vid Bartenders' Choice Awards. Under kvällen delades totalt 12 prestigefulla priser ut, där allt från Bästa Bartender och Bästa Internationella bar till Bästa Branschförbättrare utsågs. Samtliga vinnare hade fram till gårdagen röstats fram av Bartenders' Choice Awards jury bestående av 95 av Sveriges främsta bartenders, sommelierer, ölexperter, journalister och opinionsbildare, vilka alla fokuserar på hantverket att blanda råvaror och förädla dessa i smakkombinationer.

Årets två mest prestigefulla priser gick till Little Quarter i Stockholm och en av deras bartendrar, Björn Kjellberg, som utsågs till Bästa Cocktailbar och Bästa Bartender 2012.

- Det är en stor ära att en majoritet av de 95 främsta inom barbranschen för andra året i rad röstar fram vår bar som årets bästa. Vi tror verkligen på det vi gör och är väldigt stolta över Little Quarter. Att få den här typen av förtroendet från branschen ger oss ännu mer trygghet och gör oss ännu stoltare att fortsätta göra det vi gör, säger Björn Kjellberg, bartender Little Quarter.

- Likväl som att det är viktigt att Sverige erbjuder en bred matkultur för att bli uppmärksammad internationellt, är det viktigt att kunna erbjuda barkultur av högsta standard. Det är vårt mål med Bartenders' Choice Awards, att skapa en arena för kvalitetsuveckling och säkerställa att Sveriges barer håller samma nivå som de städer runt om i världen som driver cocktailkulturen framåt. Det är det hårda arbete och passion som alla gårdagens vinnare dagligen lägger ner i sitt jobb som driver barkulturen framåt och hjälper oss att sätta Sverige på kartan som internationellt cocktailland, säger Andreas Näslund, projektledare Bartenders' Choice Awards.

Vinnarna Bartenders' Choice Award 2012

Bästa Bartender
- Björn Kjellberg (Little Quarter)


Bästa Bar
- Little Quarter (på Marie Laveau)


Årets Nykomling
- Linje tio


Bästa Stämning/Atmosfär
- Story (bilder)


Story - Bästa Stämning/Atmosfär


Bästa Cocktaillista
- Reisen Bar (bilder)

Reisen Bar - Bästa Cocktaillista


Bästa Vinbar
- 19 Glas (bilder)

19 Glas - Bästa Vinbar


Bästa Ölbar
- Akkurat


Barflugan - folkets pris
- Reisen Bar (bilder)


Årets Stipendiat
- Martin Borg

På fotot: Björn Kjellberg (Bästa Bartender)