Sedan 90-talet har Akkurat gjort sig känt för en ansenlig mängd ölsorter och för sina populära musslor. Här kan du bland annat testa smaker från riktigt små bryggerier, eller varför inte Akkurats egentillverkade öl som enbart går att hitta här. Perfekt att skölja ner maten med.
Ungefär 400 malt whiskeys och 200 olika sorters öl hittar du på Akkurat som fortsätter att locka dryckesentusiaster till Söder. Inte minst har den kombinerade baren och restaurangen gjort sig känd för att värna om ölfloran genom att arbeta med riktigt små bryggerier. Här finns även drygt 450 årgångsöl som lagras i källaren, samt egentillverkad och världsunik öl som inte finns att hitta någon annanstans. Experimentlustan när det kommer till smaker sinar aldrig; här presenteras alltid någonting nytt i gästkranarna, och ölen återkommer dessutom även i matlagningen som består av moderna klassiker.
På menyn finns svenska råvaror och europeiska influenser både till lunch och middag. Kända är musslorna som serveras med pommes och finns i en rad olika varianter, från klassiska moules mariniere och Moules Islay med malt whisky till de asiatiska i kokosmjölk. Kom bara ihåg att boka i förväg för att vara säker på att det finns tillgång på råvaran. Utöver de populära musslorna bjuds det även på andra europeiska fisk- och kötträtter, som torskrygg och Biff Rydberg. På söndagarna breddas upplevelsen med livemusik på Akkurat, ett skönt söndagshäng med både lokala förmågor och världsartister som drar stor publik. Missa inte heller whiskeyprovningarna, och kom ihåg att boka bord i förväg om du planerar en kväll på Akkurat. Platserna fylls lätt upp.