Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Akkurat Restaurang & Bar

3,5
12 betyg
Redigera Akkurat Restaurang & Bar

Sedan 90-talet har Akkurat gjort sig känt för en ansenlig mängd ölsorter och för sina populära musslor. Här kan du bland annat testa smaker från riktigt små bryggerier, eller varför inte Akkurats egentillverkade öl som enbart går att hitta här. Perfekt att skölja ner maten med.

Ungefär 400 malt whiskeys och 200 olika sorters öl hittar du på Akkurat som fortsätter att locka dryckesentusiaster till Söder. Inte minst har den kombinerade baren och restaurangen gjort sig känd för att värna om ölfloran genom att arbeta med riktigt små bryggerier. Här finns även drygt 450 årgångsöl som lagras i källaren, samt egentillverkad och världsunik öl som inte finns att hitta någon annanstans. Experimentlustan när det kommer till smaker sinar aldrig; här presenteras alltid någonting nytt i gästkranarna, och ölen återkommer dessutom även i matlagningen som består av moderna klassiker.

På menyn finns svenska råvaror och europeiska influenser både till lunch och middag. Kända är musslorna som serveras med pommes och finns i en rad olika varianter, från klassiska moules mariniere och Moules Islay med malt whisky till de asiatiska i kokosmjölk. Kom bara ihåg att boka i förväg för att vara säker på att det finns tillgång på råvaran. Utöver de populära musslorna bjuds det även på andra europeiska fisk- och kötträtter, som torskrygg och Biff Rydberg. På söndagarna breddas upplevelsen med livemusik på Akkurat, ett skönt söndagshäng med både lokala förmågor och världsartister som drar stor publik. Missa inte heller whiskeyprovningarna, och kom ihåg att boka bord i förväg om du planerar en kväll på Akkurat. Platserna fylls lätt upp.

 

Användarbilder på Akkurat Restaurang & Bar Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Akkurat Restaurang & Bar av Fredrik J.
  • Bild från Akkurat Restaurang & Bar av Marie J.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
6 jun 2016

Riktigt trevligt ställe! Ta musslorna som är tillagade med olika smaker! Nöj er med en liten gryta + pommes. Eller skippa pommes och ta en stor gryta. Det är mycket mat, och gott! Drick öl till, eller vänj er vid att de höjer på ögonbrynen när du be... Visa hela »

30 nov 2018

Jag är en inbiten Moules marinières -fan och hade höga förväntningar då jag hade läst om restaurangen på internet. Tyvärr blev jag besviken då måltiden var smaklös och musslorna var överkokta samt att aiolin var tam och fä... Visa hela »

26 feb 2018

Härligt ställe med fantastiska musslor! Inget fancy utan istället avslappnat och härlig stämning. Som sagt väldigt mycket öl att välja på vilket gör kvällen mycket mer än bara en middag. Personalen är både trevliga och pål... Visa hela »

8 sep 2019

Gillar man öl och whisky behöver man inte gå någon annanstans. Hundratals sorter av båda att botanisera bland (i en trevlig lokal).

Personalen är ölnördig så det står härliga till och kan garanterat ge alla ett bra tips.

D... Visa hela »

Listad i: Publistan
7 dec 2018

Hmmm, jag gillar att det ställe med livemusik, rock n roll och allt som ingår
Men maten är under all kritik.
En hamburgare som smakar skosula till ett orimligt högt pris,? Isf vill jag att det är den bästa burgaren jag haft.
Moules som ALLA säger ä... Visa hela »

28 feb 2019

Många ölsorter och musslor på menyn. Konstigt nog majonnäs till musslorna och pommes, istället för aioli.

7 feb 2019 · Uppdaterad

Ett trevligt ställe för att dricka öl och de har ett stort utbud av sorter för alla smaker. Om maten hade hållit högre klass hade betyget varit högre.

21 jul 2021

Bästa musslorna och ölutbudet i stan. Suverän personal som kan sin öl!

22 sep 2016

Många glada kvällar m trevlig mat o hög stämning genom åren

12 sep 2018

En klassiker som alltid levererar!

22 nov 2022

25 aug 2021

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.