Jakobsbergsgatan blir Stockholms nya restaurangstråk

Det händer saker kring MOOD-kvarteret, närmare bestämt på Jakobsbergsgatan. Fyra nya restauranger är i fas att öppna upp på denna centrala gågata för att välkomna hungriga och nyfikna då AMF Fastigheter vill koppla ihop dryck- och matupplevelser med handelsplatser. Gourmethamburgare, kyckling i alla dess former, fyra asiatiska kök och en cavabar håller på att bli verklighet på Jakobsbergsgatan – Stockholms nya restaurangstråk.

Mood-kvarteret i Stockholms city håller på att utvecklas till ett restaurangstråk. Basen utgörs av Jakobsbergsgatans övre del mellan Malmskillnadsgatan och Regeringsgatan. Där rör sig dagligen tusentals människor på väg till och från arbetet eller som är där för att shoppa i butikerna.

Mat och dryck är ofta det som förenar oss människor.

- Som ett av Sveriges största fastighetsbolag var vi tidigt ute att koppla upplevelser som mat och dryck till våra handelsplatser där MOOD Stockholm var först ut. Det har visat sig vara en framgångsfaktor och därför är vi nu glada att även ta ut konceptet i resten av kvarteret. Det känns extra roligt att presentera fyra nya matupplevelser mitt i Mood-kvarteret precis när uteätarsäsongen börjar, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef för Mood-kvarteret hos AMF Fastigheter.

Först ut var Jureskogs som står för gourmethamburgare och som invigde den övre delen av gatan i början på april. Yellow, som specialiserat sig på kycklingrätter, och Yuc LatAsian, där den hungrige kan välja på mexikansk, peruansk, japansk eller koreansk mat, öppnar i mitten på april. Det fjärde tillskottet att ansluta sig blir Cavabaren som förutom att servera cava erbjuder spanska rätter på menyn. Cavabaren öppnar någon vecka in i maj.

Detta är alltså de fyra nya restauranger som blir grannar och intar Jakobsbergsgatan våren 2018.