Kända Stockholmskrogar deltar i innovationsfestival

I september medverkar Riche, Häktet, Taverna Brillo och flera andra populära restauranger i innovationsfestivalen Gather. Då serveras helt nya menyer med fokus på mötet och konversationen som uppstår under gemensamma måltider.

- I dessa tider behöver vi öka kraften och fokuset på våra samtal. Samtalen och de personliga mötena blir allt viktigare för att förstå och ge fokus på det allt mer komplicerade och snabbrörliga samhälle vi lever i, säger Jakob Grandin, grundare av Gather, i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer framtidens livsmedel att ligga till grund för middagar, luncher och frukostar. Några restauranger som medverkar är Riche, Teatergrillen och Taverna Brillo, vilka alla tre ingår i Svenska Brasserier.

- Att se Riche, Teatergrillen, och Taverna Brillo vara en del av ett lokalt initiativ med globalt perspektiv kunde inte kännas mer rätt, säger Fanny Sturén, hållbarhetschef på Svenska Brasserier.

Menyerna serveras under festivalveckan den 10-15 september. Den 13-16 september hålls även musikfestivalen Gather Music Festival, som är en del av Gather, på flera Stockholmsklubbar.

Restaurangerna som deltar:
Teatergrillen
Riche
Taverna Brillo
Häktet
Växthuset
The Fishery
Restaurang Volt

Läs mer om Gather här.