Streetfood, egenbryggda husöl och öl från fria kranar i taproomet är vad som står till buds på nya Tegellådan. Foto: Björn Terring/pressbild Streetfood, egenbryggda husöl och öl från fria kranar i taproomet är vad som står till buds på nya Tegellådan. Foto: Björn Terring/pressbild

Lådan-gänget utökar med nya Tegellådan – öppnar eget bryggeri

Streetfood-orienterade Lådan har sedan tidigare utökat verksamheten med bland annat etableringen av Parklådan, och den 21 mars väntas det senaste konceptet stå klart i Norra Djurgårdsstaden. Nya Tegellådan kommer innefatta restaurang, ölbar, taproom och bryggeri under ett och samma tak, utbrett på två våningsplan i det historiska tegelhuset Gasverket.

Med över 650 kvadratmeter kommer Tegellådan vara den största lådan hittills, och den första med eget bryggeri. Initialt kommer man att erbjuda tre olika egenbryggda husöl, öl från fria kranar i taproomet samt streetfood som lobster rolls, ribs och friterad kyckling. Verksamheten kommer därtill vara KRAV-märkt, till stor del använda sig av råvaror från svenska gårdsproducenter och ha ett stort veganskt utbud. Framöver planerar Lådan-gänget att utvidga sortimentet med fler ölsorter och samarbeten med svenska microbryggerier. 

Öl tillsammans med KRAV-märkt streetfood är huvudfokuset på Tegellådan. Foto: pressbild

– Vi köper in den öl vi själva gillar från de bryggerier som skapar den öl de själva gillar, snarare än efter en målgruppsanalys från en marknadsavdelning. Det betyder inte att ölen är svår eller knasig, utan bara godare och mer lokal. Att vi nu även får möjligheten att brygga vår egen öl och göra vår tolkning av en modern bryggpub känns fantastiskt och i linje med Lådans fortsatta utveckling, säger Maria Gunnarsson, restaurang- och bryggerichef, i ett pressmeddelande. 

Tegellådan slår upp dörrarna den 21 mars på Bobergsgatan 56 i Norra Djurgårdsstaden och håller öppet tisdag-söndag. Köket kommer att servera både lunch och middag, samt helgbrunch.

Information
Visa på karta