Parklådan

2,5
2 betyg
Ölbar
Restaurang med streetfood
Hemsida
Instagram
Parklådan
2,5
2 betyg
Hemsida
Instagram
Parklådan i en mening: Somrig uteservering med hantverksöl och vällagad streetfood.
Typiska rätter: Korv med bröd, kycklingburgare
Kort om drycken: Öl på tapp från lokala bryggerier, naturvin, drinkar på svensk sprit

Lådan i en park – helt enkelt. I ett hörn av soliga Vasaparken huserar Parklådan, storasyster Lådans egen tolkning av en amerikansk beer garden; en ölhall under bar himmel med en matlucka i ena hörnet. Här langar man streetfoodfavoriter och tappar upp öl från svenska hantverksbryggerier.

Att gänget bakom Lådans filialer gillar dryck i allmänhet, och lokalproducerad öl i synnerhet, har knappast gått någon förbi. En passion som resulterat i tio tappar med öl som de själva gillar, från producenter som brygger det de själva gillar. Därtill finns även ett par naturviner samt drinkar blandade på svensk sprit, bland annat från Stockholms Bränneri, att tillgå. 

I matluckan serveras hantverksmässig ”snabbmat” i form av kycklingburgare och korv med bröd, lagade från grunden med råvaror från små lokala leverantörer såsom Gotlands Korvfabrik. Glöm allt vad massproducerat heter; här picklar man sina egna inläggningar, blandar såsen för hand och får brödet levererat färskt från Magnus Johansson Bageri. Samtliga rätter går dessutom att få vegetariska. Den som är på humör för efterrätt kan hugga in på en mjukglass gjord på ekologisk svensk mjölk och grädde. 

Med en uteservering i soligt läge, på en av Stockholms mest somriga platser, lockar Parklådan inte minst ölfantaster från stans alla hörn, men också dem som helt enkelt vill käka gött i avslappnad atmosfär. Gänget som vill varva skålandet med något aktivt kan ta en runda på minigolfbanan – vinnaren bjuder på nästa runda, visst?

Föreslå ändringar

Användarbilder från Parklådan Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Parklådan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
6 jul 2023

Trevligt ställe att sätta sig på en solig varm dag! Jag var här när Ping Söder hade pop-up, vilket var toppen. Är du i närheten och bara vill sätta sig någonstans och ta ett glas är detta absolut ett bra alternativ!

9 aug 2023