Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro på The Sparrow

I höstas kunde vi rapportera om att det nya boutiquehotellet The Sparrow slår upp dörrarna under 2019, och nu står det klart att man även öppnar bistro och vinbar signerat två av Sveriges främsta stjärnkockar. Från och med den första februari är du välkommen till The Sparrow på Birger Jarlsgatan.

Mathias Dahlgren och Staffan Naess, två av Sveriges mest framstående profiler inom restaurangbranschen kommer från och med februari att välkomna så väl stockholmare som turister till The Sparrow Wine Bar & Bistro.

Naess och Dahlgren har en gedigen erfarenhet av att arbeta gemensamt, med bland annat de prisbelönta restaurangerna Matbaren och Rutabaga samt rågbrödsbageriet Green Rabbit i bagaget. Nu har de tillsammans arbetat fram konceptet bakom The Sparrow Wine Bar & Bistro med 58 sittplatser, vilket blir duons första bistro-, vinbar- och hotellfrukostkoncept. Ett team bestående av handplockade medarbetare från dessa verksamheter följer nu med Naess för att driva The Sparrow Wine Bar & Bistro på plats.

– Med The Sparrow Wine Bar & Bistro har vi tagit fram ett koncept där vi har fått gå loss i det franska köket. Bistromenyn, frukosten och barens utmärkta vinlista kommer till sin fulla rätt i den parisiska atmosfären, säger Staffan Naess, operativ chef på The Sparrow Wine Bar & Bistro.

Dahlgren har under många år utvecklat och predikat sin matfilosofi ”det naturliga köket” som nu för första gången även kommer att tillämpas på The Sparrows franska bistromeny.

– Riktigt kul för både mig och de närmaste medarbetarna att få en ny och spännande utmaning. Målet är att skapa en genuin fransk upplevelse, både vad gäller atmosfär och mat, säger Mathias Dahlgren.

The Sparrow Wine Bar & Bistro öppnar den 1 februari.