Naturvinsfestivalen Natural Mystics intar Slaktis

För tredje året i rad samlar Natural Mystics Stockholms naturvin-lovers för en dag dedikerad åt naturligt vin och cider. På vinfestivalen, som i år går av stapeln den 1 juni i Förbindelsehallen i Slakthusområdet, får besökare chans att träffa vinmakare och importörer, prova spännande viner samt umgås till tonerna av skön musik. 

Årets upplaga av Natural Mystics blir den största hittills, med över 50 deltagande vinmakare och 30 vinimportörer. Dessutom blir det reggae, amopiano, future beats, afro beat och afro house med Ladies love Hip Hop, Black Santa och Darlington, medan Fållan förser festivalen med mat. Redan kvällen innan drar kalaset igång med en förfest, som hostas av Hobo på Brunkebergstorg. Bakom festivalen står Markus Welin, Terese Lann Welin, Jens Storm och Louice Nilsson; ett vindedikerat gäng som är delägare i ställen som Savant Bar, Bar Soif och Bar Libertin.

– Efter att ha tillbringat flera år med att utforska naturvinsmässor runt om i Europa kände vi att Sverige gick miste om något! Det var helt enkelt dags för Sverige att få ta del av det roliga. Så vi skapade Natural Mystics, en festival dedikerad naturligt vin och cider, helt utan prestige eller krav på kunskap, säger Jens Storm i ett pressmeddelande.

Natural Mystics drar igång klockan 13 och pågår till 20.