Nostrano öppnar filial – flyttar in på Östermalm

Den familjeägda kvarterskrogen Nostrano utökar sin verksamhet. Från och med den 21 oktober hittas deras nya restaurang i Östermalms Saluhall. Inför öppningen tog vi ett snack med Sandra Molinder, delägare och restaurangchef.
– Det här känns superkul. Jag och min sambo Adam gick tillsammans in i detta utan att veta vad vi skulle förvänta oss, men tack vare all personal är vi ett otroligt team, säger Sandra.

Det var förra året som Sandras pappa Nils Molinder, kocken och krögaren som bland annat driver Melanders och Wärdshuset Ulla Winbladh, (som tillsammans med Peppe Mazzella står bakom Nostrano) erbjöd henne och hennes sambo Adam Nilsson, kökschef, att gå in i verksamheten. Efter flera års erfarenhet inom krogbranschen, på vardera håll och i gemensamma projekt, var det nu dags att bli en del av familjeverksamheten.

– Allt har gått så bra. Vi har en otrolig personalstyrka och jag och Adam kompletterar varandra väldigt bra. Jag litar enormt mycket på honom, vilket är skönt när man ska göra något som är nytt och kan kännas utmanande, säger Sandra, som förutom att vara delägare arbetar som restaurangchef på Nostrano.

Sandra och Adam går in Nostrano och börjar arbeta operativt, med pappa Nils kvar som delägare. Drygt ett år senare, i september 2022, kommer erbjudandet om en lokal i Östermalms Saluhall.

– Melanders letade efter något som skulle passa just på den här platsen, i Tysta Maries gamla lokaler. Efter samtal med pappa erbjöd de Nostrano att öppna här, och resten är historia. Men det här är bara några veckor sedan, så allt är väldigt nytt. Samtidigt händer saker fort, vi öppnar väldigt snart, fortsätter Sandra.

Nostrano på Östermalm kommer att bestå av en vinbar, uteservering och restaurangdel. I ljusa, moderna lokaler välkomnar de sina gäster till en hemtrevlig, avslappnad och mysig miljö där mat står i fokus. Konceptet speglar restaurangen på Södermalm, med samma koncept, men en något annorlunda meny och varierande rätter.

– Man ska kunna besöka båda restaurangerna två dagar i rad. Känslan och vårt grundkoncept är densamma, men menyn och rätterna ska skilja sig åt, med några få gemensamma nämnare, säger Sandra.

I vinbaren ska det finnas ett stort, prisvänligt, utbud på glas med mestadels italienska viner, men även det bästa från andra länder. Här finns en även en kock som serverar mindre rätter och snacks till de som önskar något lättare. Stämningen ska vara lättsam och festlig, med musik från dj:s framåt helgen.

I restaurangen serveras à la carte med pasta, kött, fisk och antipasti. Här finns, precis som på Söder, en fyrarätters för 645 kronor. En förrätt, en pasta, en varmrätt och en dessert.

– Det ska vara roligt att gå hit, och man ska som gäst alltid få ett trevlig bemötande och hej i dörren. Vi vill vara en inbjudande plats där man såväl kan ta ett glas som äta en fyrarätters, säger Sandra och fortsätter.

– Vi som driver Nostrano är familj och vi vill att det ska kännas familjärt, för oss som arbetar här men även för våra gäster.

Nostrano Östermalm öppnar den 21 oktober i Östermalms Saluhall.