Nostrano Östermalm

4,5
2 betyg
$$$
Italiensk restaurang
Nostrano
4,5
2 betyg

I Tysta Maris gamla lokal i Östermalms Saluhall ligger Nostranos andra restaurang. En italiensk kvarterskrog som serverar pasta och italienska varmrätter en trappa upp, och ett stort sortiment av viner och mindre rätter i vinbaren en trappa ner.

Nostrano har sedan länge haft sin adress på Södermalm, på Timmermansgatan. Men sedan 2022 har de två filialer i Stockholm, varav den senaste fått sin lokal inuti den nyrenoverade Östermalmshallen. På två plan, med både restaurang och vinbar, sträcker denna familjeägda krog med gott om plats för gäster som vill äta och dricka gott – för det är det som står i fokus.

Bakom Nostrano står Nils Molinder (krögaren bakom bland annat Melanders) och Peppe Mazzella – men idag är det Nils dotter, Sandra Molinder, som tillsammans med sin partner Adam Nilsson driver restaurangen.

Restaurangen i Östermalms Saluhall är till skillnad från den på Södermalm något mer modern i sin interiör – i linje med den övriga saluhallen som restaurerats från topp till tå – men lika mysig och välkomnande. Här möts mönster, färgkombinationer och eleganta möbler i olika former. Du kan alltså välja mellan att slå dig ner vid middagsbordet, eller inta de höga barstolarna. Det finns även sittplatser på balkongen med utsikt över saluhallen.

På menyn, som speglar Nostranos koncept, hittas precis som på den andra restaurangen ett urval av italienska smårätter, pasta, traditionella varmrätter och desserter. Smakerna och inspirationen hämtas från samma ställe, men rätterna skiljer sig något åt – tanken är att du ska kunna besöka båda restaurangerna två dagar i rad och beställa olika rätter.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Recensioner av Nostrano

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Vi körde på deras rekommendation med 4 rätter och här blev man verkligen inte besviken.
Allt var grymt förutom den lilla detaljen att på balkongen en 40 meter bort vart det fullt pågående aw(techno). Jag och mitt sällskap tyckte verkligen det end...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Representerar du Nostrano Östermalm?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Nostrano Östermalm?

På Nostrano Östermalm serveras bland annat:

  • Italienskt
  • Pasta

Vilken typ av bar är Nostrano Östermalm?

Vi har klassificerat Nostrano som:

  • Vinbar

Vad kostar det att äta på Nostrano Östermalm?

Nostrano Östermalm ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Nostrano Östermalm?

Vi skulle beskriva stämningen på Nostrano Östermalm som mysig och lite lugnare.

Var ligger Nostrano Östermalm?

Nostrano Östermalm ligger på Östermalmstorg 31, 114 42, Östermalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 100m).