Nostrano Södermalm

4,3
11 betyg
Italiensk restaurang
Hemsida
Instagram
Nostrano
4,3
11 betyg
Hemsida
Instagram

I en liten lokal med tjugotalet platser på Timmermansgatan ligger Nostrano, en italiensk kvarterskrog som brinner för gott vin, pastarätter och genuina italienska varmrätter.

Det är alltså i hjärtat av Södermalm, ett stenkast från Mariatorget, som det gömmer sig ett italienskt smultronställe där det ofta kryllar av lokala stammisar och tipsade turister. Det är här man hittar den italienska kvarterskrogen Nostrano som grundats av Peppe Mazzella och Nils Molinder, men som i dag drivs av Sandra Molinder och Adam Nilsson. Nostrano är en familjeägd kvarterskrog vars ambition är att förmedla en familjär atmosfär till gästerna.

I den mysiga lokalen bjuds det på genuina italienska smaker. På menyn hittas såklart utvalda pastarätter, såsom svamppasta och ravioli med ragu. Bland varmrätterna hittas fisk, kött och vegetariska alternativ, och så finns det såklart flera antipasti att välja mellan, som burrata och tartar.

Dessertmenyn bjuder på italienska klassiker med allt från affogato och brödpudding till sorbet och tryfflar. Dryckesmenyn speglar även denna det stövelformade landet i medelhavet, med flera sorters grappa, kaffe och viner från olika regioner.

Föreslå ändringar

Recensioner av Nostrano

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 dec 2022

Nämen så trevligt! Om man googlar "mysig italiensk kvarterskrog" så borde Nostrano Södermalm vara resultatet! Dunkel belysning, tända ljus, mysmusik och ett perfekt snöfall utanför skapade det ultimata myset. Enkel och stilrent dukat med vita dukar och... Visa hela »

16 nov 2022

Extremt mysig liten italienare.
Små rätter men goda.
Tattaren var himmelsk
Spagettin var gudomlig
Efterätt en godkänd
Goda viner som hälls upp generöst:)
Ljudnivå perfekt, inget jobbig musik
Servicen är trevlig och uppmärksa... Visa hela »

2 jan 2019

Jag är först att recensera Nostrano och jag är både förvånad och inte. Nostrano känns lite som en bortglömd pärla. Enkel, rustik lokal och mat i samma anda med bra italiensk vinlista. Nästan lite Lady & Lufsen utan att vara kitschigt. Bra servi... Visa hela »

7 apr 2019 · Uppdaterad

Nja, här blev jag faktiskt besviken. Trodde att detta skulle vara en supercharmig liten italienare men det kändes inte allt särskilt genuint. Vi åt två pastarätter som man hade lagat mycket bättre hemma. Stället var väl rätt mysigt och personalen t... Visa hela »

5 maj 2020

Dom får 5 stjärnor av mig för deras gratinata. Har varit där flera gånger nu och den är wow varanda gång. Gott husvin.

3 dec 2022

Superbra! Fantastisk mat och supertrevlig personal!

15 jan 2020

Har gått förbi Nostrano hur många gånger som helst då det bokstavligt talat ligger ett stenkast bort från där jag bor och alltid tyckt att det ser trevligt ut. Så fick jag äntligen tummen ur.

Priserna för pastan var bra och Secondi-rä... Visa hela »

26 nov 2022
6 feb 2023
17 aug 2022
4 mar 2022

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 4 av 6 · 2018-11-22

“Fångar italienska känslan – och utlöser ett jubel”