Nu öppnar Restaurang Forma – vill vara en social krog

Nu slår Restaurang Forma upp portarna i Hornstull, med ambitionen att bli en destination för mat- och krogälskare som rör sig i kvarteren. Bakom krogen står ägarna Joel Eriksson och Anton Lindeborg som sedan tidigare driver den framgångsrika östermalmskrogen Bistro Napolyon. Till Forma värvar de Anton Nilsson från GOMA Gastrobar och Filip Åhman från Miss Voon.

Det har länge tisslats och tasslats om den nya restaurangen på Hornsbruksgatan i Hornstull. Den 24 februari smygöppnade Forma, som sätter stort fokus på mat och dryck. På menyn står franska och asiatiska smaker toppat med svenska influenser till både lunch och middag.

Vad är Forma?
– En bra korsning mellan den mat och matlagning som vi gillar. Både jag och Anton Nilsson är skolade i det franska och har jobbat mycket med det asiatiska på olika ställen, Anton nu senast på Goma och Miss Voon, säger Joel Eriksson.

– Vi lagar bra mat med bra råvaror. Det ska vara kul, socialt, roligt. Vi har många härliga smårätter och snacks som kommer passa bra med Filips drinkar i baren.

Forma blir ägarduon Anton Lindeborgs och Joel Erikssons andra krog. Sedan tidigare driver de den franska bistron Napolyon på Östermalm tillsammans.

Hur kommer det sig att ni öppnar på Söder och just i Hornstull?
– Vi tycker om att hänga här! Det är här vi bor och hänger, så det föll sig naturligt, säger Joel och Anton.

Vad tror ni skillnaden blir mellan att driva krog på Södermalm jämfört med Östermalm?
– Här i Hornstull har vi en fantastisk bar på tio och en halv meter, och inga grannar, så vi kan ha öppet till 03 på helgerna med musik. Det här blir en lite stökigare krog, och vi har också med oss Filip i baren. Det blir den största skillnaden mot Napolyon, som är en mer klassisk bistro. 

“Filip i baren” är Filip Åhman, som senast kommer från en roll som barchef på Miss Voon.

– Tanken är att få in det asiatiska också i drinkarna. Som sagt har vi kunskap i det asiatiska köket och har tidigare kombinerat drinkar med mat. Det kommer vi fortsätta med, synka en god drink till en god maträtt där smakerna kan spegla och lyfta varandra, säger Filip.

– Det kommer bli bra stämning och fest, med dj:s, bra musik, mat och drinkar.

Vem tror ni kommer att hänga på Forma?
– Alla! Det finns något för alla: lunch, middag, sena kvällar… Det blir en rolig, blandad publik, säger Joel.

– Allt från de som bor i området, som en kvarterskrog, till en destination för att komma och äta. Det kommer att vara stort fokus på bra mat, säger Anton.

Våren börjar ju göra sig påmind så småningom – kommer man att kunna ta sig ett glas på uteservering hos er?
– Vi har tillstånd för en rätt stor uteservering där cirka 45–60 gäster kommer att få plats beroende på hur vi planerar. Eventuellt kommer vi att bygga in den ena delen som berså för att kunna utnyttja den under de kalla månaderna också. 

Den 27 februari öppnade bordsbokningen till Hornstulls nyaste krogtillskott. 

Hur känns det inför öppningen?
– Vi är svinpeppade! Vi har hållit på med det här projektet länge och är så nöjda med hur det ser ut i lokalen och vad Forma har blivit. Äntligen får vi ta emot alla våra härliga gäster som vi väntat på.