I krogkvarteret på Hornsbruksgatan i Hornstull ligger Restaurang Forma som lockar till sig gäster som uppskattar en meny med såväl franska som asiatiska vibbar, toppat med svenska influenser. Bakom konceptet står ägarna bakom Östermalmskrogen Napolyon Bistro & Bar, tillsammans med Anton Nilsson från Goma och Filip Åhman från Miss Voon. I lokalen hittas även en trevlig bar där det serveras spännande drinkar och goda viner.
Trots de generösa öppettiderna och den extensiva baren har restaurangen sitt hjärta i maten. I praktiken betyder det att kockarna skapar den säsongsbetonade menyn med en stor dos ambition och fina råvaror från hållbara producenter. De förädlas sedan in i Formas smakvärld, ett fransk-asiatiskt koncept, där maten står i fokus och drycken spetsar upplevelsen.
Lunchtid väljer du mellan dagens fisk, veckans kött eller vegetariska, eller någon av Formas klassiker: tryffelpasta eller tonkatsu på fläsk. Kvällstid satsar restaurangen på snacks, mellanrätter och desserter, men också ett par utvalda varmrätter, även dessa i fransk och asiatiskt tappning där du ofta kan ana svenska influenser.
Bakom den långa baren står Filip Åhman som skakar cocktails enligt en bred repertoar med både nya smaker och klassiska varianter. Dricker du hellre vin kan du också få ett glas trevligt sådant, och oavsett innehåll i glaset går det att kombinera med ett gäng snacks som kompletterar smakerna. Här kan du hänga fram till 03 på helgerna, och sommartid förlängs krogen med en schysst uteservering.