Restaurang Forma

5,0
11 betyg
Redigera Restaurang Forma

I krogkvarteret på Hornsbruksgatan i Hornstull ligger Restaurang Forma som lockar till sig gäster som uppskattar en meny med såväl franska som asiatiska vibbar, toppat med svenska influenser. Bakom konceptet står ägarna bakom Östermalmskrogen Napolyon Bistro & Bar, tillsammans med Anton Nilsson från Goma och Filip Åhman från Miss Voon. I lokalen hittas även en trevlig bar där det serveras spännande drinkar och goda viner.

Trots de generösa öppettiderna och den extensiva baren har restaurangen sitt hjärta i maten. I praktiken betyder det att kockarna skapar den säsongsbetonade menyn med en stor dos ambition och fina råvaror från hållbara producenter. De förädlas sedan in i Formas smakvärld, ett fransk-asiatiskt koncept, där maten står i fokus och drycken spetsar upplevelsen.

Lunchtid väljer du mellan dagens fisk, veckans kött eller vegetariska, eller någon av Formas klassiker: tryffelpasta eller tonkatsu på fläsk. Kvällstid satsar restaurangen på snacks, mellanrätter och desserter, men också ett par utvalda varmrätter, även dessa i fransk och asiatiskt tappning där du ofta kan ana svenska influenser.

Bakom den långa baren står Filip Åhman som skakar cocktails enligt en bred repertoar med både nya smaker och klassiska varianter. Dricker du hellre vin kan du också få ett glas trevligt sådant, och oavsett innehåll i glaset går det att kombinera med ett gäng snacks som kompletterar smakerna. Här kan du hänga fram till 03 på helgerna, och sommartid förlängs krogen med en schysst uteservering.

Användarbilder på Restaurang Forma Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
27 feb 2023

Toppenställe! Rekommenderas varmt! Mycket god mat, jättebra service och goda drinkar!

23 mar 2023

Superhärligt ställe med fantastisk mat och drinkar. Även alkoholfria cocktails är av bra kvalitet. Mysig interiör och god stämning.

23 mar 2023

Ett helt fantastisk mat och dryckesäventyr i en supermysig och kosmopolitist matsal. I baren är det bra tryck där drinkarna små konstverk. Rekommenderar The black cod till ett kraftigt glas rött.

23 mar 2023

Grym personal och riktigt bra drinkar! Lunchen är oerhört prisvärd och middagsmenyn riktigt bra! Bra tillskott på söder!

23 mar 2023

Söders nya restaurangstjärna!

Fantastiskt god mat, trevlig service och skön atmosfär. Även drinkarna i baren är världsklass.

Vi kommer tillbaka.

23 mar 2023

Fantastisk mat och härlig stämning! Ett måste att testa!

21 mar 2023

23 mar 2023

10 mar 2023

26 feb 2023

25 feb 2023