Nu säljer Scandwich vin till take away-priser

Scandwich är ett populärt tillhåll för alla som älskar mackor. Här har man nu även börjat låtsas att vi lever i ett land där det är helt okej att köpa med sig vin hem från krogen, under det fyndiga namnet fake away.

Eftersom det inte är tillåtet att sälja vin som take away, då serveringstillståndet hade rykt direkt, har man på Scandwich stället valt att ändra priserna på vinlistan. Priserna speglar nu vad det faktiskt hade kostat om man nu hade fått sälja vinflaskor som take away. Denna nya grej kallar de alltså för fake away.

Den fantasifulla tanken bakom fake away handlar helt enkelt om att påslaget per flaska hade blivit lägre om vinflaskorna faktiskt hade fått säljas som take away. Då hade troligtvis fler flaskor sålts, vilket hade gett gästen riktigt bra viner till tacksamma priser – win win för alla, helt enkelt.

Du har alltså nu möjlighet att köpa vin på Scandwich till ett faktiskt take away-pris, man låtsas helt enkelt att gästerna får köpa med sig flaskan hem – vilket de givetvis inte får. Förhoppningen är att lyckas sälja fler flaskor på plats och att besökarna får en anledning att våga sig ut och dricka gott i en trygg miljö. Man säljer även alkoholfria alternativ, så klart.