Ny latinamerikansk cocktailbar på Clarion Hotel Stockholm

Sedan sommaren 2016 huserar Eatery SocialClarion Hotel Stockholm i Skanstull. Nu får restaurangen tillskott av Vatos, en cocktailbar som kommer att servera sydamerikanska cocktails till stockholmare, hotellgäster och inresta som söker en annorlunda dryckesupplevelse.

På Vatos hittas en unik samling tequila, hantverksproducerad mezcal och peruansk pisco. Här erbjuds även panoramautsikt över Skanstullsbron, Globen och södra Stockholm. Barchefen Paulo Rodriguez, som tidigare jobbat på ställen som Brasseriet, Grodan och Le Rouge, har själv stor passion för Latinamerika och dess drycker. Åtta välkomponerade drinkar finns på drinklistan och skapas med genuin passion och respekt för råvarorna.

- Vatos ska bli en lekfull plats där vi testar nya smakkombinationer. I skapandet hämtar jag inspiration från mina resor men framför allt mitt ursprung från Latinamerika. Min ambition är att få fler människor att hitta tjusningen i latinamerikanska drycker, säger han.

Vatos, som på svenska översätts till "kompis" eller "polare", syftar till den sociala mötesplats som man vill skapa.

- I Vatos har vi låtit Paulo få stort utrymme att skapa en bar som sticker ut. Gästerna kan sitta runt ett stort "sharing table" och interagera när Paulo och hans team bjuder på intressanta och spännande cocktails, säger Victor Triantafillidis, General Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Vatos hade premiär den 17 februari.

Se även Eatery Social Skanstull

Visa på karta