Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasseriet

4,5
13 recensioner
Redigera Brasseriet
Brasseriet

Anrika Operan har blivit en social mötesplats och fått tillskott av Brasseriet, en pampig restaurang och bar med stans kungligaste utsikt. Konceptet drivs av folket från Grodan och inkluderar även uteserveringarna Strömterrassen och Guldterrassen samt Cocktailbaren.

Brasseriet
I den överdådiga restaurangen, kantad av maffiga pelare, speglar, stuckaturer och mönstrade heltäckningsmattor, serveras rätter med skandinavisk touch. Här kan du äta lunch och middag i en av stans mest praktfulla miljöer med utsikt över Strömmen och slottet. Tidigare huserade bohemkrogen Strömkafét i samma lokaler, ett stammishak för dåtidens författare och konstnärer.
Öppet mån-lör

Strömterrassen
Med klassisk vy över Strömmen och Gamla Stan bjuder Strömterrassen på somrigt häng där utegrill, drinkar och namnkunniga resident-dj:s står i centrum. Här kan du svalka dig med ett glas champagne eller något annat från baren, eller stilla hungern med ostron, hummer eller en finburgare. Eller varför inte en lunch?
Sommaröppet

Guldterrassen
Vill du ha vykortsutsikt med kvällssol är det till Guldterrassen du ska gå. Här kan du även räkna med svenska klassiker i ny tappning. Menyn består av mindre rätter att kombinera, såsom rödbetor, rökt strömming och smörstekta kantareller. I baren hittar du champagne, cava, öl och andra svalkande alternativ.
Sommaröppet

Cocktailbaren
Den tjusiga Cocktailbaren ligger i anslutning till Strömterrassen. Här samsas tidlösa klassiker och aperitifer med ett stort utbud av lagers och ales från olika mikrobryggerier.

Andra restauranger som ingår i Groupe Grenouille:
Grodan
Trattoria Montanari

Användarbilder på Brasseriet Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Brasseriet av Mimmi S.
  • Bild från Brasseriet av Mimmi S.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
24 aug 2018

I toppklass! För mig finns de inga bättre ställen att vara på än på barerna, restauranger eller se en uppsättning på operan. Atmosfären är så härlig!
Denna gång besökte jag och vännerna brasseriet och tänker for... Visa hela »

5 jun 2018

Otrolig lokal! Återkommer för maten.

26 maj 2015

Underbart att man utnyttjar Operans fina lokaler maximalt. Här finns flera olika ställen att välja på, nästa så att det blir svår att bestämma sig. Brasseriet är skönt häng med en liten uteservering nere på gatan och med en inredning i... Visa hela »

17 jun 2015

Satt i ett av "båsen" i matsalen. Helt fantastisk lokal, bland det ballaste man kan hitta. På menyn väljer man mellan ett rätt stort gäng mellanrätter. Tre är lagom att äta, möjligtvis två om man inte är så hungrig. Tog kalvta... Visa hela »

3 nov 2020

Riktigt trevliga cocktails besöker gärna igen för testa på deras mat.

14 dec 2017

Enbart ätit lunch en handfull gånger men gått därifrån mer än nöjd varje gång. Senaste besöket var snudd på femma.

6 jun 2016

Underbar lokal, högt i tak, trevlig och inkännande personal. Stämningen är fantastisk. Vi åt sen lunch och maten var jättegod. Det serveras mellanrätter. Minus var kanske att rätterna var lite små med tanke på priset. Likaså drycken. Drinkar... Visa hela »

8 sep 2020

Finns få ställen som alltid levererar som denna

17 jun 2015

Brasseriet har en underbar miljö inomhus. Det är något med att hänga på operan som får mitt hjärta att fyllas av stolthet. En kan säga att de verkligen börjar på plus. Sen ligger uteserveringen vackert till vid strömmen med utsikt över... Visa hela »

5 aug 2019

Hit går man om man vill lyxa till det perfekt för par

18 jul 2016

Min bästa lilla bar! Riktigt grymma bartenders som har koll på vad de gör. Servicen är oklanderlig, maten super och man kan aldrig stirra sig mätt på lokalen, spelar ingen roll om du är nere i matsalen eller 'uppe' i baren. Det enda jag önskar ä... Visa hela »

28 feb 2016

Toppenrestaurang! Utsökt mat lagad med kärlek, serviceminded och otroligt trevlig personal och en lokal som för en tillbaka till svunna tider. Kan inte bli mycket bättre!

12 okt 2018

God mat och trevlig personal!!

Så tycker pressen

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2016-04-29

“Brasseriet har valt en klassisk väg, har en kunnig och flink servis och tillika en ovanligt generös dryckeslista, köket lyckas dessutom för det mesta dessutom riktigt bra.”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2015-07-31

“Trots bra mat, fantastisk miljö och intressant historia är Brasseriet fortfarande ett av Operans mer okända rum. Den nystartade restaurangens insida borde vara lika fullsatt som den attraktiva uteserveringen.”